L'ajuntament d'Arbúcies ha decidit congelar les ordenances fiscals de l'any vinent i introduït bonificacions en l'eficiència energètica i les energies renovables. Per això ha creat una ordenança nova, que entre els seus aspectes més destacats hi ha instal·lar una caldera de biomassa comportarà descomptes del 20% i el 50% en els impostos de l'Impost de Contruccions (ICIO) i de l'IBI (Impost de Béns Immobles), respectivament, a partir de l'any vinent.

Aquest consistori del Baix Montseny aposta per a les energies renovables i per això la nova ordenança vol incentivar l'estalvi, l'eficiència energètica i les energies renovables ; especialment el foment de la biomassa forestal en els edificis particulars i en els que hi hagi una activitat econòmica. Es tracta d'una ordenança pionera a Arbúcies i una de les primeres a Catalunya, assegura el consistori en un comunicat, que combina el respecte al medi ambient amb la promoció de la indústria local.

Per la regidora d'Hisenda Amàlia Delgado "potenciant l'energia renovable de la biomassa obtenim un estalvi econòmic, protegim el nostre entorn i creem llocs de treball".

En el ple d'ahir es van aprovar les noves ordenances fiscals que s'han congelat i segons Delgado, l'objectiu de l'equip de govern és "no apujar els impostos en una situació greu de crisi, amb moltes famílies a l'atur, i és per això que l'ajuntament farà un esforç extra encara que signifiqui no augmentar els ingressos en un moment delicat per les finances del consistori".

Increments en algunes taxes

Els únics increments es produeixen en el preu públic de la Llar d'infants i també en el preu de la compra i el lloguer de nínxols perquè la falta de nínxols al cementiri municipal que fa necessari l'ampliació. L'entrada al Museu Etnològic del Montseny, La Gabella augmentarà cinquanta cèntims, atès que el preu també inclourà la visita a la nova Farga del Roquer.