Després que CiU hagi confirmat que l'olotí Pere Macias serà el número 2 de CiU a Barcelona, es dóna per segur que les comarques gironines tindran set representants: els sis escons que toquen per la demarcació, més l'escó de Macias. Poca gent coneix, però, de l'existència d'una altra persona també vinculada la Garrotxa amb moltes opcions de ser el "vuitè diputat gironí". El cap de gabinet de Carme Chacón al ministeri de Defensa, Germán Rodríguez, nascut a Màlaga però criat a la Garrotxa, és la gran esperança socialista d'esgarrapar un nou diputat a Barcelona.

Germán Rodríguez Sánchez, un dels col·laboradors més estrets de Carme Chacón, va abandonar fa una setmana el Ministeri de Defensa i ha estat substituït com a director del gabinet de la ministra per un altre periodista, Joaquín Fernández Núñez, segons que va informar des de la Moncloa.

Rodríguez Sánchez va arribar a Defensa com a part de l'estret grup d'assessors de Chacón que ja havia treballat amb ella durant la seva etapa de ministra de l'Habitatge. En Defensa ha desenvolupat diversos càrrecs d'importància com a director de Comunicació i responsable de les relacions amb les Corts, Des d'octubre de 2010, era director del gabinet de la ministra, des d'on li gestionava l'agenda, entre d'altres funcions.

German Rodríguez és a l'onzè lloc en la candidatura de PSC a les eleccions generals per Barcelona, que encapçala Carme Chacón, una posició que es dóna com d'"elecció segura".

Abans, però, d'aquesta trajectòria pública, German Rodríguez va tenir una estreta relació amb les comarques gironines, on en els anys 90 va ser l'impulsor de les Joventuts Socialistes a Girona. Segons fonts socialistes, les ?diferències amb la direcció del partit i els seus estudis van provocar el trasllat de la seva militància al Baix Llobregat. Ara tindrà ocasió de reconciliar-se amb els seus orígens.