Un helicòpter de l'exèrcit alemany va fer un aterratge suposadament d'emergècia ahir al matí en un aparcament de la zona industrial de Vila-sacra. Segons van explicar fonts policials, l'aparell hauria patit algun tipus d'avaria i va haver de fer parada en aquest espai fins que la va reparar i es va enlairar de nou. Malgrat els intents per aconseguir més informació sobre l'origen i destí del comboi, ni el consulat del país ni els ministeris van poder concretar ahir què havia dut l'helicòpter a aturar-se en aquest insòlit espai.

"Era cap a un quart de deu, nosaltres arribàvem amb un cotxe a treballar i ens van parar dos oficials vestits de militars i amb boines vermelles", explica la Tina, treballadora de la botiga Jardins Martí. Aleshores, els van dir en anglès que no podíem passar i ?"no?sa?l??tres, com vam poder, els vam dir que treballàvem aquí i ens van deixar entrar", afegeix. "Ens va sorprendre molt i ens hi volíem acostar perquè no és gaire habitual trobar-te un helicòpter així davant de la feina. Devia fer uns 10 o 12 metres de llargada!", assegura. No van ser els únics sorpresos. Diverses persones van avistar-lo des de la carretera, la C-260. Alguns testimonis, a més, també el van veure al matí que treia fum per la cua quan encara era a l'aire.

Problemes al desert

Tot i que s'hi va acostar un vehicle dels Mossos per "comprovar que no hi hagués cap problema", ningú tenia constància ahir que un helicòpter hagués d'aterrar aquí. No ho sabia l'alcaldessa de la població, Carme Barceló, que es va mostrar sorpresa en preguntar-li per la inusual situació ni tampoc des de l'aeroròdrom proper, a Empuriabrava. Segons van dir, ningú els va demanar si hi podien aterrar. Una de les versions que circulava ahir -tot i que no oficiament- era que l'aparell venia d'Afganistan i que, al seu pas pel desert hauria patit problemes que l'haurien obligat a aturar-se en aquest punt.