Segons el PSC gironi, el negoci amb Ryanair era clar i profitós: a canvi de pagar 7,5 milions d'euros anuals a la companyia aèria irlandesa, les comarques de Girona rebien un benefici estimat en 200 milions. Així ho va dir Pia Bosch ahir, i la xifra li va servir per tirar en cara al govern de CiU que hagi deixat perdre un negoci d'aquesta magnitud que estava pràcticament tancat quan el tripartit va deixar el Govern català. Segons Pia Bosch, la davallada de vols que està duent a terme Ryanair serà tan greu com per provocar la ruïna de l'economia gironina. "Serem els més xulos i els més pobres,", va expressar gràficament la socialista gironina.

La portaveu del grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Girona, Pia Bosch, va augurar, en roda de premsa convocada expressament per tractar aquest tema, que la davallada de vols de Ryanair per a la temporada d'hivern -queden la meitat de vols que l'any passat- arruïnarà l'economia gironina. Bosch va criticar l'actitud del Govern i va avisar que si no rectifica "serem més xulos que ningú i més pobres que ningú". La cap de l'oposició va criticar que mentre altres aeroports europeus "persegueixen" Ryanair i els ofereixen més diners que els 7,5 milions que havia compromès l'anterior Govern en el preacord, els titulars de Territori i Sostenibilitat es permetin "el luxe" de deixar-se perdre la primera aerolínia d'Europa. Bosch va assegurar que Ryanair generava uns 200 milions de riquesa al territori. És més, va explicar que sap que bastantes empreses gironins dissenyaven els seus projectes d'expansió tenint en compta les rutes de Ryanair des de l'aeroport de Girona.

Segons el PSC, Ryanair generava uns 200 milions d'euros de beneficis al territori quan transportava 5 milions de passatgers. Per això, Bosch calcula que la davallada serà d'uns 80 milions ara que la reducció de vols farà que "amb prou feines" arribin 3 milions de passatgers a l'aeroport de Girona. Pia Bosch va criticar que es deixin perdre aquest beneficis sobretot ara, en el moment "més dur" de la crisi econòmica, i considera que compensava més "pagar 7,5 milions a Ryanair" previstos en el preacord que havia signat l'anterior Govern.

Bosch va qualificar de "preocupant" que, a més, el Govern es "feliciti" per no haver-se "doblegat" davant Ryanair quan, segons ella, el que està provocant és un "greu perjudici" per a l'economia gironina. Bosch va assegurar que aquesta "xuleria" dels responsables de Territori i Sostenibilitat que no han volgut subscriure un acord "amb un import molt inferior al que paguen altres països europeus" farà que "siguem més xulos que ningú i més pobres que ningú".

La portaveu del PSC a l'oposició a l'Ajuntament de Girona va ressaltar que hi ha aeroport regionals a Europa que "persegueixen" Ryanair i li ofereixen xifres astronòmiques perquè s'hi instal·lin. "I mentrestant, nosaltres que ho teníem, ho deixem escapar". De tota manera, Bosch creu que encara no és "massa tard" i insta el Govern a arribar a un acord. Segons Pia Bosch, el Departament està essent "d'un centralista intolerable" amb Barcelona i està deixant de banda l'aeroport de Girona.

També va dirigir dures crítiques contra l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont (CiU), assegurant que anteposa els interessos del partit als de la ciutat. Pia Bosch reclama que tots els partits del consistori municipal i tots els agents econòmics i socials de la demarcació facin "pressió" per evitar que Ryanair acabi desapareixent de l'aeroport.

Bosch augura un futur negre per a aquest hivern després de la temporada turística d'estiu i perquè és el moment més cru de la crisi econòmica.