La plataforma UnitspelCAP segueix ocupant diversos Centres d'Atenció Primària (CAP) de l'àrea de la Selva interior després que hagin passat dos mesos de la supressió del servei d'urgències nocturnes en sis dels set CAP que hi ha a la zona. Aquest servei es va deixar de prestar el dia 12 de setembre i des de llavors, s'han mantingut ocupats almenys cinc dels sis CAP que ja no disposen de les urgències a la nit.

En concret són els dispensaris d'Anglès, Sant Hilari Sacalm, Arbúcies, Breda i Hostalric. L'oscil·lació de persones que hi passen la nit canvia segons el dia de la setmana però encara es manté aquesta ocupació i de moment no té data de finalització, tal i com van assegurar en l'última acció organitzada a la seu de la Generalitat a Girona fa pocs dies.

Cal recordar que inicialment aquest grup que estava format per veïns i usuaris dels dispensaris de la Selva interior estava dispersat en cadascun dels municipis i s'ha anat organitzant sota les sigles UnitspelCAP i a posteriori a través de les xarxes socials també s'han anat organitzant acccions comunes.

Entre elles hi ha una de les més recents i que han tingut més repercussió: l'ocupació de la seu del Govern de la Generalitat a Girona per exigir dades al departament de Salut, una actuació que van batejar com a Operació Pebrots i que va suposar el tancament de l'oficina d'atenció ciutadana durant més de dues hores i va haver d'estar custodiada pels Mossos mentre els veïns de la Selva protestaven encadenant-se en bancs.

Tercer tall de carreteres

Pel que fa a seguir amb les mobilitzacions, de moment la plataforma UnitspelCAP segueix protestant i no tenen data per acabar d'ocupar els CAP. De fet ahir, es va organitzar una nova actuació que repetien per tercer cop: un tall de carretera. En un principi se n'havien d'organitzar a dos municipis, però finalment només es va realitzar a Hostalric, on es van fer talls alternatius de cinc minuts a la rotonda d'accés a l'Autopista Ap7. La protesta que s'havia de fer a la Cellera de Ter no es va acabar realitzant per falta de gent.

Els organitzadors del tall a la carretera a Hostalric van acabar amb molt bones sensacions ja que consideren que cada vegada compten amb més suport i comprensió dels conductors. Durant les dues hores que van durar els talls, la cinquantena de protestants van repartir fulls informatius amb les "12 mentides" que diu el Govern.