15 de novembre de 2011
15.11.2011
Diari de Girona

Viatjar per combatre la por als espais multitudinaris

L'associació gironina que atén persones amb aquest trastorn va anar fins a Sardenya per ajudar els seus membres a afrontar l'agorafòbia

15.11.2011 | 01:00
Els membres de l'Associació Gironina d'Agorafòbics passejant per la gruta de Neptú, a Sardenya.

Una escapada a l'Alguer es pot convertir en alguna cosa més que un simple viatge de plaer. L'Associació Gironina d'Agorafòbics va aprofitar l'oportunitat per fer teràpia amb els seus usuaris i ajudar-los a superar les seves pors. La particularitat d'aquest viatge és que, en tot moment els membres de l'associació disposen de l'ajuda d'un psicòleg i de la força del grup per tal de superar les pors. El viatge es va realitzar entre el 11 i el 13 de novembre en aquesta ciutat de l'illa de Sardenya. Durant el cap de setmana, tothom va tenir la oportunitat d'afrontar aquelles pors més temudes, com són agafar un avió, anar amb bus, agafar ascensors, caminar sols per uns grans magatzems. També es van aprofitar per visitar espais naturals com ara la gruta de Neptú, a través d'un passeig pels seus penya-segats.
L'Associació fa aquest tipus de viatges cada any, i els qualifica d'"experiència de superació personal". L'agorafòbia està considerada com la més comuna de les fòbies o pors irracionals. La pateixen aquelles persones que tenen por a estar en llocs o situacions de les quals consideren difícil o conflictiu sortir-se'n. Solen ser espais públics i amb molta gent.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook