17 de novembre de 2011
17.11.2011

Marigó acusa l'ACA de tirar "pilotes fora" amb el tema de la reparació de la riera

Reclama que l'ens assumeixi l'obra que ha hagut de realitzar per consolidar els fonaments de l'edifici de la rambla Joaquim Ruyra

17.11.2011 | 01:00
Els operaris estan injectant pivots al subsòl de l'edifici per assegurar-ne l'estructura.

Els operaris han començat aquesta setmana les obres per assegurar els fonaments de l'edifici de la Rambla Joaquim Ruyra de Blanes que les fortes pluges d'octubre van descalçar. L'alcalde, Josep Marigó (PSC), ja ha avançat però que passaran "mesos" abans no s'obri al trànsit la rambla Joaquim Ruyra, perquè cal reparar la paret central de la riera que passa pel subsòl. Marigó reclama a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) que assumeixi l'obra, i l'acusa de tirar "pilotes fora".
Els fonaments de l'edifici de Blanes es van descalçar amb les fortes pluges de finals d'octubre, quan l'aigua va fer malbé el paviment de la riera que passa soterrada per la rambla Joaquim Ruyra. El corrent es va escolar aleshores sota l'immoble i va arrossegar-ne la terra que aguantava els ?fonaments. Això va obligar a ?desallotjar tant els veïns del número 54 així com, per precaució, els del 52.
En total, més d'una trentena de persones van haver d'abandonar els seus pisos. Dies més tard, alguns dels inquilins van poder tornar a casa seva, però encara queden una desena de persones que continuen desallotjades. De moment, els operaris estan treballant a la zona i, segons l'alcalde, són unes tasques no duraran ?menys de tres setmanes.

Un projecte per a la riera
L'alcalde Josep Marigó admet que cal redactar un projecte per arranjar el mur central de la riera, avaluar-ne els costos i, sobretot, saber "qui el pagarà". Segons el batlle blanenc, fins ara només han rebut un escrit de l'ACA on l'Agència els diu que "ens assessoraran, però que ells no es fan responsables de l'obra". L'alcalde a més considera que el fet que la riera sigui urbana "no és excusa" per no voler fer una obra "d'emergència", i més ara, en els moments de crisi actual.
I per acabar Marigó afegeix que entén "que la Generalitat no està bé de finances, però és que els ajuntaments tampoc" i que per tant el què espera del Govern és "una resposta econòmica i contundent, no n'hi ha prou de dir que es té la voluntat i els recursos tècnics, sinó que el que cal és afrontar la reparació de la riera d'una vegada per totes".
Aquesta riera urbana de la via de Blanes es va construir en diferents fases. El tram que passa per sobre de la rambla Joaquim Ruyra es va construir, segons puntualitza l'alcalde Josep Marigó al ?voltant de l'any 1965; és a dir, ara en fa 46.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook