Els Mossos d'Esquadra i els centres escolars gironins han començat a treballar aquest mes en un protocol per acabar amb l'absentisme escolar. El director dels Serveis Territorials d'Interior a Girona, Albert Ballesta, va explicar que els departaments d'Interior i d'Educació s'han coordinat per treballar de forma conjunta en la lluita contra l'absentisme escolar.

A partir de les reunions realitzades, s'ha establert l'objectiu d'establir un flux d'informació perquè els Mossos puguin informar als centres escolars quan trobin a menors fora dels centres en horari lectiu, i que des dels centres puguin denunciar casos d'absentisme reiterat.

En aquest sentit, Ballesta va indicar que malgrat que no es pot dir que hi hagi uns índexs molt elevats d'absentisme, no és necessari esperar que acabi convertint-se en un problema.

"Ara per ara a les comarques de Girona no és un problema aquest tema, però si no fem res, amb el nombre de menors que tenim, pot arribar a ser-ho, per tant, posem-nos-hi", va dir el responsable d'Interior.

Els Mossos d'Esquadra duran a terme aquesta tasca preventiva contra l'absentisme escolar a les localitats que no disposin de Policia Local.