El premi del Banyolí de l'Any ha anat a parar aquest any a les mans del grup coral i teatral Cor de Teatre. Aquesta agrupació va néixer l'any 1998, amb el suport directe de l'Ajuntament de Banyoles i, en particular, del llavors alcalde Joan Solana. Des de llavors, el creixement cultural i escènic de la ciutat ha anat agafat de la mà dels èxits que han acompanyat la trajectòria de Cor de Teatre.

El treball i l'esforç de tots els membres que componen aquesta companyia, actualment una vintena, els ha portat a la creació d'espectacles d'alt nivell com Nu...s!!!, Son(g)s de Cabaret, El Concert i, també, la producció municipal Els Pastorets de Banyoles.

Sens dubte, però, és amb l'espectacle Operetta que aquesta agrupació ha aconseguit el seu èxit més mediàtic i el reconeixement indiscutible de la crítica i del públic més enllà de l'àmbit local.

D'altra banda, el premi a la Trajectòria Personal va ser adjudicat a Josep Maria Massip i Gibert. Nascut a Banyoles l'any 1948, Massip és un naturalista vocacional i autodidacte que ha escrit llibres sobre mamífers, amfibis, rèptils i ocells del Pla de l'Estany i centenars d'articles sobre la fauna. L'esriptor acaba de publicar una obra titulada El llop i els humans. Passat i present a Catalunya, que ha obtingut un gran ressò i que suposa l'ampliació del seu àmbit de recerca més enllà del territori comarcal. Massip, a més, ha estat vinculat, des de sempre, a nombroses activitats socials a Banyoles, en els camps més diversos.

El premi a la Millor Iniciativa Social es va concedir al projecte "Apadrinar un avi", de Càritas Banyoles. Aquest projecte té com a objectiu afavorir la relació entre dos col·lectius, la gent gran i els joves, i pretén fomentar una relació personal i intergeneracional. Finalment, el premi a la Millor Iniciativa Empresarial va ser per l'empresa Promolac, de Cornellà del Terri, dedicada a al tractament de sabors per precuinats i hostaleria. Tots els productes que elabora, dolços i salats, són en pols i deshidratats, per fer servir de manera fàcil, ràpida i segura a casa o a la cuina d'hotels i restaurants, amb unes tres-centes referències al mercat espanyol i internacional.