Les obres del futur centre d'arts escèniques Naus Ayats s'han reprès aquest novembre després que s'aturessin el mes de juliol perquè l'empresa que feia els treballs no havia cobrat les últimes certificacions. I és que segons explica l'alcalde d'Arbúcies, Pere Garriga (EPA), l'empresa va abandonar els treballs perquè "feia mig any que no cobrava, quan s'havien certificat 1,2 milions d'euros en treballs".

L'alcalde destaca que els treballs s'han pogut reemprendre després de negociacions amb l'empresa tot i no haver-los pagat encara. Però afegeix que l'empresa cobrararà a mesura que arribi la subvenció del Pla Unic d'Obres i Serveis (PUOSC) i la de Cultura, que seran pel 2012 un total de 1,2 milions d'euros" I afegeix que la resta diners, s'aniran pagant a mesura que l'ajuntament rebi el gruix de la inversió que es preveu a través del Pla de Barris de la Generalitat durant els anys 2012 i 2013.

Mig obert a la primavera

La situació de crisi econòmica i l'afectació a les arques municipals d'Arbúcies ha provocat també un replanteig dels treballs que queden per fer de la segona fase d'aquest centre d'arts escèniques, que equivaldria a un milió d'euros, segons va ressaltar. Per aquest motiu, s'han fet canvis en el desenvolupament de les obres i el nou govern de Garriga prioritza acabar els bucs d'assaig i la sala d'actes per a 156 persones i llavors, poder obrir aquests dos espais "aquesta primavera", diu el batlle.

Pel que fa a la resta d'aquest complex cultural, que seria la tercera fase, es realitzarà segons "es disposi de diners per part de l'Ajuntament", diu Garriga. I per tant, la futura sala gran, l'entrada principial, el pati de Can Cassó així com diferents equipaments i mobiliaris, de moment, no tenen data d'execució.

En total aquest projecte ambiciós tenia un pressupost de 3 milions d'euros i es va començar l'any 2008. Era un dels projectes estrella del grup d'ERC quan estava al govern amb Roger Zamorano al capdavant.