La Fundació Privada Castells Culturals de Catalunya ha nominat dos castells selvatants: el castell de Montsoriu i el d'Hostalric pel premi Catalunya Nostra. Aquest guardó distingeix la proposta més destacada en la restauració de castells, adaptació a noves utilitats - conservant el seu caràcter original - i/o les accions destinades a dinamitzar cultural i turísticament el castell i el seu entorn.

El lliurament dels premis es farà el dilluns 12 de desembre a la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Barcelona. Hi ha dues categories, la de castells privats i la de castells públics, de la qual opta al premi el castell de Montsoriu així com també el d'Hostalric.

Aquest dimarts, el president del Consell Comarcal de la Selva, Robert Fauria, i el president del Patronat del castell de Montsoriu, Joan Garriga van acompanyar als representants d'aquesta Fundació en la visita que aquests van fer al castell de Monstoriu. La visita va comptar amb Carles de Montoliu, Baró de l'Albi, president de la Fundació Privada Castells Culturals de Catalunya, i la senyora Marta Ferrusola, presidenta del jurat que atorga aquest reconeixement. Ambdós també van anar fins la fortalesa d'Hostalric acompanyats de la regidora de Cultura i Patrimoni d'Hostalric Rita Saurí i la tècnica de Patrimoni Montse Viader.