L'Ajuntament de Vidreres té encallada l'aprovació final del Pla especial urbanístic del catàleg de masies i cases rurals en sòl urbanitzable des de fa un any per la manca d'un informe del Ministeri de Foment. I és que si bé, la Comissió d'Urbanisme el juliol del 2010 va fer l'aprovació definitiva d'aquest pla urbanístic, va supeditar la seva entrada en vigor a una sèrie de prescripcions. Entre elles hi ha la inclosió d'unes masies que no hi estaven incloses i també, un nou informe de Foment que tingués en compte el nou traçat de l'autovia A2.

Però aquest informe de l'Estat, com va explicar el secretari de la corporació municipal l'ha demanat reiteradament -el juliol i novembre d'aquest any- al Ministeri Foment però no l'han enviat encara. I per això, el consistori va decidir optar per la verificació del text refòs introduint les prescripcions que la Comissió d'Urbanisme requeria.

I és que com va dir el secretari municipal en el ple ordinari celebrat aquest dimarts, és un tema que "per raó d'una necessària seguretat jurídica la seva vigència no admet demora, ja que el fet que estigui pendent de l'aprovació final, en no estar aprovat podria afectar qualsevol dels titulars de masies i cases rurals d'aquest municipi de la Selva.

Ara per tant, que un cop verificat el text refós del pla especial pel ple i amb totes les prescripcions demanades pel Govern català, tot està a les mans de la Comissió d'Urbanisme de Girona.

Aquest ens, per tant, serà qui decidirà si aixeca la suspensió de l'executivitat de l'acord d'aprovació definitiva i per tant, que el Pla especial urbanístic del catàleg de masies i cases rurals en sòl urbanitzable pugui entrar en vigor en breu.