Els efectes de les retallades en salut a les comarques gironines ja s'estan notant des de fa un temps. Almenys aquesta és la visió que transmeten els metges de la demarcació, que alerten de les greus conseqüències que està començant a tenir la tisorada. Un exemple és que l'acumulació de pacients i la disminució de personal en els Centres d'Atenció Primària (CAP) gironins ha fet que en molts centres es programin fins a un 20% més de visites per metge.

Des del col·legi de metges asseguren que s'està garantint la qualitat d'aquest servei, però mantenen que han arribat al seu límit i que ja no poden assumir més retallades.

Els facultatius d'aquesta demarcació han fet arribar les seves queixes al Col·legi de Metges de Girona i el seu president, Benjamí Pallarés, en declaracions a Catalunya Ràdio, va indicar ahir que ha augmentat la pressió assistencial en els CAP des de la implantació de les retallades.

"Hi ha determinades zones que calculen un "overbooking" del 30%, per tant donen un percentatge més de visites, un 10-20%. Evidentment hi ha pressions, sabem que eventuals i interins han disminuït, si això representa més pressió assistencial?, sí evidentment", va afirmar Pallarés.

Tot i que els metges alerten dels perills que podria tenir una nova onada de retallades, el conseller de Salut, Boi Ruiz, va assegurar fa uns dies en una trobada de metges de l'ICO que "l'any que ve no hi haurà cap esforç més per part dels professionals" sanitaris. Ruiz, doncs, va reiterar així un anunci que ja havia avançat feia unes setmanes. "Els puc assegurar a tos els professionals d'aquesta casa i d'altres cases que han fet l'esforç que l'any que ve no hi haurà cap esforç més per part dels professionals", va assegurar Ruiz.