L'Ajuntament de Lloret de Mar va prometre mà dura contra els incívics després dels aldarulls protagonitzats per joves aquest estiu, sobretot a la zona d'oci nocturn de l'avinguda Just Marlès. I el consistori ja té sobre la taula un primer esborrany de l'ordenança de civisme que preveu sancions de fins a 3.000 euros per a les infraccions més greus. Aquest text, segons el consistori, es preveu que pugui estar en funcionament a partir de la propera època turística forta al municipi, per Setmana Santa.

En concret aquest document preveu la prohibició de l'exercici de la prostitució al carrer, del consum de begudes alcohòliques a la via pública i la difusió de propaganda al carrer, entre els aspectes més destacats. Les sancions per a aquestes pràctiques aniran d'entre els 750 fins als 3.000 euros per a qui no ho compleixi i seran d'una quantitat o altra, segons si es considera lleu, greu o molt greu.

Pel que fa al tema de la prostitució a la via pública, tant es sancionarà l'oferiment com la demanda dels serveis sexuals al carrer i hi haurà sancions de fins a 3.000 euros. Un altre aspecte que també es vol frenar és el consum d'alcohol dels joves al carrer i per això, ho han prohibit i també es prohibeixen les barres lliure o les ofertes del tipus "happy hours".

La idea del consistori en crear aquesta ordenança és abordar els aspectes més problemàtics vinculats a l'activitat turística i a la convivència. I per això, a partir del règim de sancions vol dotar els cossos de seguretat dels instruments necessaris per garantir el bon ús de l'espai públic, afirma en un comunicat.

L'oposició hi pot fer esmenes

El grup de treball, format per l'equip de govern de Lloret de Mar (CiU, ERC) i tècnics de les diferents àrees de l'Ajuntament va presentar ahir l'esborrany de l'ordenança a la Comissió d'Ordenació Turística, que està formada també pels grups municipals a l'oposició (PP, MILLOR, ICV, PSC) per tal que puguin revisar-la i fer les seves aportacions.

La intenció del consistori, segons afirma en el comunicat, és poder-la aprovar per unanimitat de tots els grups municipals a principis d'aquest any vinent en ple i així, que abans de Setmana Santa ja estigui "plenament" vigent.

L'ordenança està basada en la de Barcelona i segons l'alcalde, Romà Codina (CiU) "fins i tot va més enllà en aguns aspectes". A banda d'abordar problemàtiques com la prositució, també prohibeix la venda ambulant i aborda temes com la vestimenta de la gent al carrer: només es permetrà anar sense samarreta o banyador per la façana de platja, i un cop creuat el passeig, caldrà samarreta, segons va dir Codina a Europa Press.