El moviment 'La Selva Units pel CAP' ha tallat aquest matí l'N-II a Tordera, a la rotonda de Can Bartolí, en un acte de protesta en contra el tancament nocturn dels Centres d'Atenció Primària (CAP). Durant una hora i mitja, 45 activistes han tallat la carretera quatre vegades durant intervals de cinc minuts. L'acte ha comptat amb el suport del grup municipal d'EUiA- ICV de Blanes. En l'acte han repartit fulletons on es detallen les raons, responsabilitats i respostes del Govern entorn a les retallades. El col·lectiu avança que té previst fer una denúncia col·lectiva al Govern per les retallades que afecten els drets dels ciutadans i no descarta realitzar més talls de carreteres en els pròxims dies.

Aquest és el quart tall de carreteres que el moviment ha realitzat des del passat mes de setembre. En aquest cas, 45 activistes han repartit fulletons on es detallaven les raons, responsabilitats i respostes del Govern entorn a les retallades i els tancaments dels CAP a la Selva.

En els fulletons, el col·lectiu manifestava que les raons donades pel Govern entorn a les retallades han estat "poques i simples" i ho contrastaven amb els arguments en contra de les retallades aportats des del col·lectiu, els quals consideren "adequats" i en defensa "dels drets dels ciutadans i de la sanitat pública". Posteriorment detallaven que la Generalitat no ha assumit el compromís d'equitat i salut per a tots els ciutadans i critiquen que el Govern ha de donar resposta a totes les vagues, mobilitzacions i raons dels contraris a les retallades.

Segons la plataforma, el Govern "es fa el sord" respecte a les preguntes de la població, "menteix" amb les dades entorn a les retallades i "tracta d'idiotes" a tots els ciutadans. És per això que, tal i com destaca la portaveu de la plataforma 'La Selva Units pel Cap', Sílvia Martínez, el Govern ha de respondre "a moltes coses".

La portaveu de la plataforma ha detallat que l'acte de protesta ha comptat amb la participació de diversos membres del moviment 'La Selva Units pel Cap' provinents de Lloret, Blanes, Vidrieres, Amer, Hostalric i Anglés i subratlla que s'ha portat a terme sense cap mena d'incidència. Els manifestants han tallat la N-II 4 cops i en cada un d'ells han aturat la circulació durant cinc minuts.

La portaveu del col·lectiu, Sílvia Martínez, ha destacat que els conductors aturats han mantingut molta "complicitat" amb els manifestants i fins i tot s'han mostrat "a favor" de l'acte de protesta. Martínez no ha descartat realitzar noves tallades de carreteres en els pròxims dies.

'Units pel Cap' té previst denunciar el Govern

La portaveu de 'La Selva Units pel Cap' ha destacat que tenen previst realitzar diversos actes de protesta el pròxim 12 de desembre, dia en que es compleix tres mesos de l'inici de les ocupacions dels CAP de la comarca de la Selva. A més, ha afegit que durant el 12 de desembre tenen previst presentar una denúncia col·lectiva al Govern de la Generalitat per les retallades que afecten els drets "més importants" dels ciutadans. La portaveu del col·lectiu ha detallat que es tracta "d'un acte de pressió conjunt" perquè, segons Martínez, les manifestacions i protestes locals "sembla que no valen pel Govern".