L'Ajuntament d'Arbúcies ha adjudicat les obres de la nova biblioteca que s'ubicarà a Can Delfí per 1,9 milions d'euros a l'empresa Art i Construcció. Ho va fer en l'últim ple i abans del dia 31 de desembre, data límit per poder-la adjudicar, ja que si no el consistori perdia1,5 milions en subvencions després d'exhaurir diferents pròrrogues donades per la Generalitat.

L'alcalde d'Arbúcies Pere Garriga (EPA) destaca que des que van entrar al govern el mes de juny han tingut el temps just per poder "aprovar el projecte redactat que pujava fins als 2,7 milions d'euros i adjudicar-lo per 1,9 milions".

L'adjudicació a ser aprovada al ple per tots els grups municipals del ple, excepte la CUPA que es va abstenir. Les obres es començaran a partir de la primavera i es preveuen acabar, en un any i mig, és a dir, l'any 2013

La nova biblioteca municipal d'Arbúcies que s'alçarà a Can Delfí és un projecte que es desencalla dsprés de gairebé 11 anys de passos i diferents mandats a l'Ajuntament amb diferents grups al capdavant. De fet, el projecte aprovat ara, és el què va deixar l'antic govern d'ERC i PSC de Roger Zamorano (ERC) per aprovar. Un projecte que tindrà variacions, destaca l'alcalde Pere Garriga abans no es comencin les obres, totes elles "permeses per llei".

I és que segons Garriga, des del grup de l'Entesa creu "que a la biblioteca i falta llum i per això es faran diferents reallotjaments, hi haurà més llum a la sala d'infants i també es farà un accés més raonable i una sala d'actes més petita, perquè a Arbúcies ja tenim set sales d'actes i és un disbarat fer-ne més quan n'hi ha d'altres a menys de 100 metres". Al parer de Garriga, "Arbúcies no dóna per a tant i des de l'ajuntament hem de racionalitzar les coses" i critica que el projecte de biblioteca no s'hagués portat abans a ple per aprovar-lo. L'alcalde afegeix que el municipi es "mereix una biblioteca amb condicions normals i no una a precari com l'actual del carrer Camprodon" i afegeix que si l'equip de govern no hagués decidit tirar-ho endavant, s'hauria perdut la subvenció. Finalment, el batlle remarca que la Generalitat va permetre fer una pròrroga fins que l'Ajuntament no aprovés el projecte i que "cal agrair a la Generalitat que hagi entès la situació heretada de l'Ajuntament anterior i hagin fet una excepció per perllongar el termini fins a 31 de desembre, perquè si haguessin dit que no, no haurien pogut tenir la biblioteca".

La nova biblioteca d'Arbúcies serà set vegades més gran que l'actual de Can Cornet, ja que es passarà de 135 metres quadrats a més de 900. Hi tindran cabuda els 25.000 volums del fons i hi haurà espais reservats en funció de l'ús i de les edats dels usuaris: una àrea infantil, una sala d'usos múltiples, un espai per a la lectura de revistes, diaris i música, nous recursos informàtics, així com un magatzem i, una àmplia zona reservada al fons general de la biblioteca. A més, el projecte preveu la integració de l'edifici en el marc del passeig de la Riera.