Sigui cosa de la crisi o no, els casos de dones víctimes de violència per part de les seves parelles s'incrementen a Girona. Així ho van fer saber membres dels equips del Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i del Centre d'Intervenció Especialitzada (CIE) de Salt en una xerrada sobre la violència contra les dones i els recursos per lluitar-hi convocada per la UGT a Girona. En el cas del SIAD, òrgan dependent dels Serveis Socials municipals de Girona, una de les membres de l'equip, Núria Babot, va exposar que enguany aquest equipament superarà el nombre de dones ateses en anys anteriors. "El 2009 i 2010 es van atendre uns 250 casos. Enguany es passarà dels 300", va exposar.

La responsable del CIE de Salt, un òrgan dependent del Departament de Benestar Social on les dones acudeixen de manera voluntària per fer un servei de recuperació una vegada són fora de l'espiral de la violència exercida per les seves parelles, també va advertir que les retallades pressupostàries afectaven àmbits no estrictament assistencials però que havien funcionat molt bé en el procés de recuperació de les dones, com ara els convenis entre administració i ?empreses que permetien avantatges fiscals a canvi d'oferir llocs de feina a les dones que són víctimes de la violència i en risc d'exclusió social.

Ambdós organismes -el primer més encarat a la captació de les dones que estan immerses en una ?situació de violència, i el segon encaminat a proporcionar-los mitjans tant econòmics com psicològics per recuperar-se'n- focalitzen també part dels seus esforços en ?l'atenció als fills de les dones ?maltractades que han viscut ?també, ni que sigui de retruc, una ?situació de coacció i amenaces.

Aquesta feina també es dol de les retallades econòmiques aplicades per les diverses administracions, i per exemple, el SIAD ha hagut de suprimir el programa de treball amb els infants per manca de diners per finançar-lo. Iniciatives privades, com ara l'Institut de Reinserció Social de la Fundació Ires, tampoc no es salven dels ajustos ?pressupostaris, i han hagut de ?suprimir programes d'ajut i ?recuperació a ?homes maltractadors que ?s'impartien a Girona.