El soroll de vuit rodes xerricant sobre l'asfalt va trencar la nit de Cap d'Any la tranquil·litat de l'avinguda Just Marlès quan quedava menys d'una hora perquè toquessin les campanades. Dos vehicles van decidir competir a derrapades i no van tenir miraments a l'hora de conduir temeràriament i cometre les imprudències que els venia de gust posant en perill tant la seguretat dels cotxes que circulaven per la Riera com dels transeünts i ocupants dels automòbils. Tot està enregistrat: canvis de sentit mitjançant derrapades, estirades de fre de mà damunt el pas de zebra per fer patinar les rodes, accelerades per córrer a tota velocitat en distàncies curtes, cridòries dels ocupants dels vehicles que treien mig cos per la finestra i gairebé un atropellament en un pas de vianants. I diverses persones mirant-s'ho a banda i banda del carrer.

El vídeo circula per Internet i el portaveu del Millor, Marc Fuertes, l'ha penjat a la pàgina web de la formació. Durant els poc més de quatre minuts que dura la gravació la policia no apareix en escena però tampoc queda clar si el temps de la gravació és consecutiu ja que hi ha un tall en les imatges. Tanmateix, la central de la policia local va rebre un avís quan passaven deu minuts de les onze de la nit alertant d'una conducció temerària a la Riera. Quan els agents van arribar-se a la zona no van trobar-hi res estrany però van quedar-se patrullant fins gairebé la mitjanit.

Per garantir la seguretat d'aquella nit es van emplear un total de 12 efectius de policia local més els reforços de les patrulles de seguretat ciutadana dels Mossos d'Esquadra als quals s'havia de sumar una furgoneta de l'Àrea de Recursos Operatius del cos. I aquella mateixa nit es van denunciar, precisament, dos conductors que circulaven de forma temerària i dos conductors que comandaven els seus vehicles sota els efectes de l'alcohol.

En motiu de la celebració de Cap d'Any la policia local havia organitzat un operatiu que va iniciar el 29 de desembre per controlar els accessos a la població i en el qual va identificar un total de 60 vehicles i 80 persones susceptibles de provocar aldarulls.

Baralles i ganivetades

És cert que la nit de Cap d'Any no va estar exempta d'aldarulls i si bé la policia local reconeix que la càrrega de feina era notòriament inferior que qualsevol nit d'estiu va haver d'intervenir en diverses baralles que van produir-se en el transcurs de la nit, alguna d'elles a prop de la Riera. Tanmateix, la major part finalitzaven de forma immediata quan els implicats veien els llums de les sirenes. Alguns petits traficants de droga també van ser denunciats.

Aquella nit també va produir-se una ganivetada a l'interior d'una discoteca de la Riera. El ferit va donar les referències de l'agressor a la policia i va ser traslladat a l'hospital perquè havia resultat ferit a la cara. Poca estona després se'n va tornar a Perpinyà amb un amic que l'acompanyava i no va presentar cap denúncia pels fets que havia patit.