L'antic escorxador de Vidreres es convertirà en un nou equipament municipal després que l'equip de govern actual de CiU i VST-ERC hagi decidit apostar per la seva rehabilitació i recuperar aquest edifici per convertir-lo en un espai polivalent i de promoció turística.

Aquest edifici es troba a l'entrada de Vidreres, venint de la carretera de Lloret, en concret a l'avinguda del Mediterrani, i actualment presenta un aspecte descuidat. Amb aquest nou projecte, es vol rehabilitar-lo per donar-li una nova utilitat.

La idea del govern és convertir-lo en un punt de trobada que alhora desemboqui en promoció turística de la zona i en conseqüència també de l'activitat econòmica de la població. L'alcalde de Vidreres, Jordi Camps (CiU), ressalta que la ubicació de l'equipament el fa un lloc clau pel visitant que s'acosti al municipi ja que és un punt de sortida per aquella gent que vulgui anar a la Costa Brava, agafar el carril bici fins a Platja d'Aro, anar a fer caminades pel Massís de Cadiretes, anar a Lloret, entre d'altres".

La intenció, per tant, és que si esdevé un lloc de sortida i arribada de famílies, aquestes també entrin al poble, recorrin el municipi i, explica Camps, "en conseqüència, que el comerç del poble en surti beneficiat". I és que, segons el batlle, el fet que Vidreres es trobi a "un pas de la Costa Brava" suposa que per fora del municipi passin anualment uns 2 milions de vehicles, i la intenció és que "un bon tant per cent d'aquests acabin per entrar a la localitat", remarca.

A l'antic escorxador, a banda de promocionar turísticament la zona i els pobles del voltant a través de les iniciatives turístiques que sorgiran de la mancomunitat de diversos pobles de l'entorn i del Gironès i Baix Empordà, també s'hi preveu instal·lar uns estudis per a la ràdio municipal, el punt jove i una sala polivalent.

El finançament per aquesta obra, que tindrà un cost superior als 370.000 euros i es desenvoluparà per dues fases, està cobert bàsicament amb el Pla Únic d'Obres i Serveis (Puosc), ja que el consistori va demanar la desviació dels ajuts previstos per a la rehabilitació de la casa consistorial i l'enllumenat de les Serres cap a aquest projecte.

La rehabilitació de l'antic escorxador, segons ressalta el batlle de Vidreres, la duran a terme treballadors municipals i es preveu que es comenci a realitzar a partir del mes vinent. En concret, els treballs que s'han de desenvolupar es centraran en consolidar la coberta i condicionar l'interior d'aquest equipament.

A banda de la rehabilitació de l'escorxador, en aquesta zona també es preveu la construcció d'un pont per a vianants que travessarà la riera. Aquest viaducte, que és la segona fase del projecte, compta amb un pressupost d'uns 64.800 euros i té com a objectiu que els veïns puguin travessar, a través d'un viaducte i sense haver de passar, com fan de moment, per un "pont estret, amb el perill que a prop hi passen cotxes i camions", assegura el batlle de Vidreres. A més, també s'adequarà l'entorn de l'equipament.

Queden descartats els pisos

En aquesta zona de l'antic escorxador de Vidreres, l'antic equip de govern del PSC i ICV preveia, d'acord amb l'Institut Català del Sòl (Incasòl), la construcció de 34 pisos dotacionals de lloguer que havien d'estar fets a finals de l'any passat, però la "falta de diners" de l'ens de la Generalitat va provocar que es posposés la construcció d'aquests pisos pel moment.

L'actual equip de govern, però, segons va explicar l'alcalde, Jordi Camps, ha decidit optar per la recuperació d'aquest espai i, a més, vista la situació que viu l'Incasòl de falta de diners, van optar per valorar de nou aquest equipament actualment en desús.