L'augment de l'IBI (Impost de Béns Immobles) al municipi de Tossa de Mar ha centrat l'actualitat municipal les últimes setmanes i ahir va viure el seu punt àlgid amb la celebració d'un ple extraordinari demanat pel grup municipal a l'oposició, Convergència i Unió (CiU).

Aquesta formació política manté un actitud bel·ligerant per l'augment del 54 per cent d'aquest impost als tossencs i que ara amb la reforma del govern de l'estat espanyol s'enfilarà un 69 per cent. El grup de CIU liderat per Immaculada Colom va defensar ahir la seva proposta -a la què donen suport 2.227 ciutadans- de no incrementar aquest impost durant el 2012, que es va aprovar amb les ordenances l'equip de govern de Tossa Unida i el Partit Socialista.

Segons els convergents, l'augment de l'IBI no servirà "per a res més que per inflar les despeses per damunt del que el poble és capaç de suportar" amb els seus impostos. I també van criticar el model de gestió econòmica de l'equip de govern actual liderat per Gisela Saladich (TU). I afegien en un comunicat, que és el mateix model "de gestió caòtica i irresponsable del mandat funest de Pilar Mundet 2003-2007, que va conduir la hisenda municipal al límit de l'abisme".

En canvi des del govern de Tossa, els seus membres van ressaltar que rebutjaven la proposta del grup de l'oposició perquè "no aporta res de nou" i el va acusar de voler "paralitzar l'acció de govern i acabar d'arruïnar l'Ajuntament", segons l'alcaldessa.

Alhora, el govern tossenc va recordar que està buscant solucions ajustades "a la legalitat" i que permetin reduir la pressió fiscal de l'IBI sobre els ciutadans tossencs, que han vist com la mesura dde Rajoy d0augmentar el 10% el tipus de l'IBI per al 2012 es sumava a l'augment aprovat per l'Ajuntament en les ordenances fiscals. Tot i això la regidora de Promoció Econòmica, Maria Àngels Pujals va criticar CiU dient en un comunciat que "mentre uns creen incertesa i preocupació, nosaltres cerquem solucions".

Per acabar, malgrat els retrets que es van veure entre les ?formacions de govern i la de l'oposició en el ple l'alcaldessa de Tossa de Mar va recordar que són "conscients que demanem un esforç molt gran als veïns en temps de crisi, però necessari per poder pagar deutes i prestar un mínim de serveis" i que "l'Ajuntament també està fent un esforç per reduir despeses".