El grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Joan de les Abadesses ha demanat una rebaixa de la tarifa de l'autobús que fa el trajecte entre la parada del centre (al costat del consultori mèdic) i el barri perifèric del Pla del Roser. L'argument fet públic pels republicans és que el preu del trajecte intermunicipal es d'1,55 euros. Es tracta de la mateixa quantitat que els viatgers paguen per fer el trajecte entre Sant Joan de les Abadesses i Ripoll.

Esquerra apunta que una rebaixa hauria de servir per potenciar el transport públic i també per facilitar la mobilitat de la gent gran que viu als barris del Pla del Roser. "Especialment per aquelles persones amb dificultats de transportar productes voluminosos", precisa la nota d'ERC. També apunten que una rebaixa ajudaria a potenciar el comerç del centre.

En el darrer ple de Sant Joan, el grup municipal d'ERC va demanar que l'equip de govern del PSC gestioni un preu raonable entre les parades internes del municipi. Segons ERC, la negociació s'ha de fer amb l'empresa de transport públic responsable de la línia que ajunta Camprodon i Ripoll.