El Departament de Territori i Sostenibilitat ha confirmat a l'Ajuntament de Figueres la subvenció de 60.000 euros per a l'adquisició, ara fa tres anys, del bus elèctric. Tot i que el pagament encara no s'ha fet efectiu ni s'ha donat cap termini, el consistori ho ha donat a conèixer per desmentir les afirmacions del portaveu del PSC, Pere Casellas, que donava la subvenció per perduda tot acusant l'equip de Santi Vila (CiU) de no haver fet els tràmits correctament. La capital de l'Alt Empordà es va convertir en la primera ciutat de l'Estat que adquiria un bus elèctric a la flota de vehicles de transport públic.

En el document enviat per la Generalitat, es diu que el consistori va presentar la documentació justificativa de la subvenció i que aquesta es va tramitar "correctament" pel Departament de Territori i Sostenibilitat i també que l'import està pendent de pagament. L'ajut es va incloure en el marc de subvencions per promoure accions de sostenibilitat local durant els anys 2008-2009.

Les subvencions rebudes per adquirir el bus

El bus elèctric ha comptat amb subvencions per un valor de 117.499 euros. Aquesta xifra, sumada a la de Territori i Sostenibilitat, es reparteix amb les ajudes de la Diputació de Girona, 25.000 euros; i del llavors Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, de 34.999 euros. D'aquesta manera, l'Ajuntament de Figueres cobert gairebé el 50% del bus elèctric amb subvencions d'altres administracions.

L'acusació del PSC

El regidor del PSC, partit que està a l'oposició, va explicar en vàries ocasions que qui havia d'haver demanat els diners era l'empresa municipal que el va comprar, Fisersa, i no pas el consistori i per això, va dir, l'ajut "no es rebrà mai". Per altra banda, va acusar l'alcalde Santi Vila de "mentir deliberadament", ja que des de l'abril del 2011 l'equip de govern manté que tenen l'ajut quan en realitat tenen documentació que prova el contrari. El consistori es va defensar tot dient que els diners acabarien arribant perquè l'ajut estava concedit des del 2009.