Fa poc més d'una setmana, la Unió de Comerciants de Maçanet de la Selva va entregar 661 signatures a l'alcalde de Maçanet, Antoni Guinó (CiU), reclamant que el municipi disposi de policia local i no de cos de vigilants com fins ara perquè consideren que els vigilants -anomenats guàrdia municipal- tenen les mans lligades en diferents aspectes i després que, al seu parer, han augmentat els robatoris en comerços al poble.

Aquesta demanda dels botiguers va ocupar part de la Junta de Govern Local celebrada aquesta setmana en el si del govern local (CiU, AM, PP) i de moment la decisió presa, explica Guinó, és que "es tractarà de fer un sondeig amb tots els grups" que composen la corporació, és a dir, que ho consultarà també als dos grups municipals que es troben a l'oposició: Nou Maçanet (9M) i el Partit Socialista (PSC).

Tot i això, si bé hi pot haver algunes divergències entre alguns membres de l'equip de govern sobre aquesta conversió en policia local, l'alcalde de Maçanet ressalta que en principi si s'hagués d'aprovar hi hauria una resposta afirmativa perquè, descriu, "hi ha la sensació que ja toca que siguin policia local".

Si finalment hi ha consens entre els grups de l'oposició i el tripartit que es troba al govern sobre aquest tema, Guinó es compromet a portar el punt a ple i que es produeixi aquest canvi en el cos de la guàrdia municipal, que suposarà, que els agents tinguin més força i alhora hauran de realitzar un curs a l'escola de policia de Catalunya que es troba a Mollet del Vallès.

20 anys sense policia local

A Maçanet de la Selva no sempre hi ha hagut un cos de vigilants municipals sinó que va perdre la policia local ara fa vint anys. En concret, en un ple celebrat el dia 11 de maig de 1993, amb Jordi Munsó com a alcalde es va acordar suprimir el cos de policia local. Antoni Guinó recorda que es va decidir optar per aquesta opció perquè és quan es van començar a desplegar els Mossos d'Esquadra pel país i no tenir policia, suposava un estalvi pels ajuntaments.