per enèsima vegada en un plenari municipal s'ha discutit sobre les retribucions econòmiques que perceben els nostres polítics. És, sense cap mena de dubte, una temàtica on és més que fàcil caure en la demagògia i on fa molt de mal la falta d'informació clara sobre aquest aspecte. A Figueres, tots els grups de l'oposició menys el PP, van presentar una moció per tal que els polítics només poguessin cobrar d'una administració. No va prosperar.

Els impulsors de la moció perden bona part de raó quan presenten aquesta demanda quan a altres municipis, o ells mateixos, també s'han aprofitat d'aquesta situació i, en canvi, aleshores no ho demanaven. Des del PSC i ERC van defensar-se al·legant que la situació actual és molt diferent... No ho compro. Si ara no és ètic, elegant, lògic, equitatiu o com ho vulguin definir, abans tampoc ho era.

Si es creuen l'articulat de la moció seria important que la traslladessin a tots els consistoris per tal que es pogués discutir i/o aprovar i que aquest moviment fos un primer pas per proposar un canvi legislatiu que ordenés i clarifiqués les retribucions que perceben els nostres polítics. Si el cas de Figueres queda com un oasi, la sensació que dóna és que es tracta més d'una picabaralla personal més que d'un argumentari potent. I de potent n'és una estona.

No està la situació per picabaralles de pati de col·legi i, en canvi, sí que seria molt més efectiu donar informació sobre el que cobren tots plegats i no em diguin que és públic perquè, tot i que es pugui accedir a les dades, el joc de mans que fan a l'hora de transformar sous en dietes, quilometratges o "altres despeses" descol·loquen la majoria de ciutadans.

I, per cert, si decideixen posar les cartes a sobre la taula i no els fa vergonya explicar que cobren 60.000 o 90.000 euros anuals, deixin d'utilitzar "l'excusa" de l'argument que diu que a la seva feina anterior cobraven igual o més i no tenien tanta responsabilitat. Algú els ha obligat a ficar-se dins el món polític? Diria que no. És d'agrair aquest esforç per treballar per al ciutadà però, no ho oblidin, estan al servei de les persones no a l'inrevés. Cobrin el que cobrin.