La mosso d'Esquadra de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) acusada de posar multes de trànsit per revenja, Saray P. G., ha assegurat que va aturar i sancionar el conductor perquè incomplia les normes de circulació i no perquè tinguessin cap enemistat anterior. L'agent també ha qualificat de "pura coincidència" que hagués buscat les dades del conductor a l'ordinador de comissaria. La defensa demana que l'absolguin. El fiscal, en canvi, vol que la condemnin a 5 anys de presó per un delicte continuat de falsedat en document oficial. El jove que va rebre multes per conduir sense carnet, parlant pel mòbil i sense cinturó ha assegurat que en el moment que el van denunciar estava a casa dormint.

Saray P. G. s'enfronta a 5 anys de presó, 5 anys d'inhabilitació i a pagar una multa de 7.200 euros per haver posat tres multes falses a un cambrer de la discoteca 'Ático' de Platja d'Aro amb qui havia discutit un mes abans. Segons l'acusació pública, l'agent, enfadada per la discussió i amb ànim de venjança, va buscar les dades personals i del cotxe del cambrer i va omplir les tres denúncies amb data 26 de juny del 2008.

A mitjans agost, el cambrer va rebre la primera de les multes i tot i que va sospitar que darrera de la denúncia i havia la mà de l'agent, va decidir pagar-la per "estalviar-se problemes". L'import d'aquesta primera sanció era d'uns 50 euros. No va ser fins que va rebre les altres dues, que ja eren d'una quantia més elevada i també implicava perdre punts del carnet, que va decidir denunciar el cas.

La fiscalia creu que ha quedat acreditat que la mosso va actuar per revenja i que no és cert que enxampés el jove conduint sense carnet, parlant pel mòbil i sense cinturó. Segons l'acusació pública, el detonant va ser la disputa que acusada i víctima van tenir el 17 de maig a la discoteca on la mosso va arribar gairebé a l'hora de tancar a buscar-hi el seu xicot, que treballava de porter. Mentre plegaven, la processada va demanar una beguda a la barra i, quan els cambrers s'hi van negar perquè estaven recollint, es van barallar.

Durant el judici, l'acusada ha negat que discutís amb ningú i diu que van ser el cambrer i el porter -que era el seu xicot- els que es van barallar. "Jo no vaig intervenir", ha assegurat la noia. L'agent insisteix que la matinada del 26 de juny, a la carretera C-253 va aturar un vehicle perquè va veure que el conductor conduïa parlant pel mòbil i sense carnet. La mosso ha dit que no va identificar el cambrer fins que ja l'havia aturat però que igualment li va demanar la documentació. "Va dir que no la duia perquè li havien robat", ha detallat.

Llavors, diu, li va posar les tres multes que només va signar ella perquè el seu company estava encara en pràctiques i perquè en aquell moment estava regulant el trànsit. Aquest agent ha assegurat en el judici que no recorda si aquella nit van parar algun vehicle.

L'agent ha qualificat de "pura coincidència" que uns dies després de la disputa a la discoteca hagués buscat les dades del conductor a la base de dades que tenen a la comissaria fent servir el número d'identificació d'un altre agent. "És habitual que ens anotem matrícules quan veiem infraccions i que després mirem de qui són els cotxes", ha justificat la mosso.

El cambrer diu que és "impossible" que l'aturessin amb el cotxe perquè, segons les multes, va ser a quarts de 7 de la matinada del 26 de juny del 2008 i ell estava dormint a casa seva. Segons ha detallat, el dia abans havia anat a treballar a Saragossa i havia tornat a casa a quarts de 4 de la nit, s'havia ficat al llit i no es va moure fins el matí següent quan va anar a treballar cap a les 10 del matí. El seu pare, que es va aixecar a les 7 del matí, va veure el cotxe aparcat al carrer.

A més, tant la víctima com el seu pare han explicat que el cotxe que duia el jove multat no era el seu vehicle habitual, amb el qual l'havien multat, sinó una furgoneta de l'empresa. "Vaig tenir dos dies el cotxe tancat al taller", ha afirmat el jove que ha assegurat que com que sabia que arribaria tard de Saragossa va deixar el vehicle tancat amb clau.

El cas, que s'ha jutjat aquest dijous a la secció quarta de l'Audiència de Girona, ha quedat vist per a sentència. La fiscalia demana que la condemnin a 5 anys de presó per un delicte continuat de falsedat en document oficial, a pagar una multa de 7.200 euros i a 5 anys d'inhabilitació. La defensa, encapçalada pel lletrat Manel Mir, en demana l'absolució.