L'Ajuntament d'Olot, ahir, va començar un pla ocupacional que ha de suposar l'adequació de trams de la vora del Fluvià per a la circulació de bicicletes. El pla ocuparà 10 persones durant un any, està finançat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i representarà la primera acció enfocada a aconseguir un carril bici que abasti els 6 quilòmetres del curs del Fluvià pel mig d'Olot.

L'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas (CiU), va declarar que el pla de treball consistitrà "a més de netejar i desbrossar, en fer alguna actuació de la nostra il·lusió de fer un bicicarril que segueixi el riu".

La il·lusió de fer una ruta per bicicletes al costat riu ha format part del programa electoral de CiU a les eleccions municipals del 2011 i del 2007. Així, Corominas va apuntar, en diferents ocasions, que a més del pla ocupacional "la intenció és que a mesura que hi hagi disponibilitats econòmiques es pugui començar a fer un carril bici". Va precisar que les dificultats orogràfiques fan molt difícil la connexió del bici carril del Fluvià sense inversions importants.