Una representació dels grups polítics de l'Ajuntament de Palamós es reuneixen avui amb el director general d'Administració Local de la Generalitat, Joan Cañada, per tractar el deute que l'administració catalana té amb la palamosina. Aquest deute de la Generalitat a l'Ajuntament de Palamós és un tema cabdal pels representants municipals i ho demostra el fet que hagin estat capaços d'acordar una posició comuna per reclamar explicacions a l'administració catalana.

Fonts municipals han concretat que els diners que la Generalitat deu al consistori pugen uns quatre milions d'euros, la meitat del qual corresponen al Pla de Barris Palamós Millora, i que és el deute que es tractarà principalment. L'alcaldessa, Teresa Ferrés (PSC), ha manifestat que volen un compromís de la Generalitat respecte aquest deute i que tingui en compte que pot suposar un sobrecost per a l'Ajuntament. La delegació palamosina espera respostes però s'ha de tenir en compte que es molt probable que que no es tanqui res avui i que hi hagi futures reunions.

Ferrés ja ha manifestat en declaracions a Ràdio Palamós que vol que la Generalitat adquireixi compromisos i que tingui en consideració que per culpa dels diners que l'administració catalana deu a l'Ajuntament, aquest pot haver de recórrer a operacions financeres que li suposaran un sobrecost: "Volem saber com s'abordarà el fet que, per superar aquest moment, l'Ajuntament ha d'anar a buscar una operació de finançament a les entitats bancàries. Això té un cost per l'Ajuntament, qui l'assumirà aquest cost? I ho hem de plantejar; la Generalitat no pot dir simplement, "Ajuntament de Palamós, busca't la vida"". Aquestes mesures financeres són la possible concertació d'una pòlissa de crèdit i d'un crèdit.

L'alcadessa també ha destacat que si l'Ajuntament rebés els diners que li deu la Generalitat no hauria de fer cap operació de préstec. Però si el fa, el ràtio d'endeutament empitjorarà, lamenta.