La població de Salitja acollirà la XV Fira-Festa de la Botifarra Dolça aquest cap de setmana de febrer i la tercera edició de la Nit Gastronòmica hi donarà el tret de sortida amb un concurs de cuina de la botifarra dolça i el tradicional sopar amb tastets oferts pels restaurants col·laboradors i les cuineres de Salitja. A més de comptar amb la presentació de Jaume Fàbrega, Premi Botifarra Dolça 2012, per primera vegada tindrà un premi en metàl·lic gràcies al suport econòmic que els Gotjaires de Salitja han atorgat als INDEPS, associació sense ànim de lucre que realitza activitats a Vilobí d'Onyar i, alhora, promociona Salitja com a capital de la Botifarra Dolça.

El segon dia de la Fira, la plaça Major de Salitja es convertirà en el centre neuràlgic i a primera hora del matí, es farà la inauguració de la Fira de Productes Artesans, que any rere any compta amb un nombre més elevat de parades. Tot seguit, s'iniciaran les inscripcions per a la X edició de la Visita Guiada al Volcà de la Crosa. Paral·lelament al bar de la Fira hi haurà un esmorzar de forquilla. En el marc dels actes que hi ha programades per a les primeres hores del segon dia de Fira destaca una exhibició eqüestre per part de l'escola d'Equitació Salitja-Horse. A més hi haurà una sortida dels tractors i a la tarda, el tradicional Concurs de Coques i Postres de Botifarra Dolça, entre altres activitats.