El Govern de la Generalitat confia a obtenir una "resposta positiva" per part del Ministeri de Foment per poder reprendre finalment les obres de desdoblament de la N-II a les comarques gironines com més aviat millor. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va aprofitar ahir una visita a Banyoles per recordar que aquest és un assumpte prioritari per la Generalitat i que ja ho han fet saber a l'Estat. Recoder va comentar al final de la seva intervenció en referència a la N-II que espera "no estar d'aquí dos mesos amb la mateixa situació".

Ara ja fa un mes, el conseller es va reunir amb la ministra de Foment Ana Pastor, una trobada en la qual afirma que va deixar sobre la taula un llistat de vuit obres que s'havien de tirar endavant sí o sí. "Entre aquests requisits, hi havia el desdoblament de la N-II a les comarques gironines", va explicar Recoder, qui va afegir també que "no pot ser que tinguem la N-II en la situació en la que la tenim, amb la quantitat de cotxes que hi passen cada dia, amb obra feta i abandonada". "És absolutament inadmissible", va sentenciar el dirigent de Territori i Sostenibilitat.

Recoder va explicar que actualment "estem en un moment de diàleg amb el govern de l'Estat", i que ara toca donar-los temps per veure si són capaços de donar una resposta que sigui satisfactòria per als interessos del Govern. "Espero que hi hagi una resposta positiva, perquè si no tindrem la sensació que hem perdut el temps", va afirmar el conseller. En aquest sentit, va asseverar que "farem tot el que calgui perquè el Govern espanyol reprengui aquesta obligació". "Ells coneixen les nostres prioritats, el Parlament de Catalunya ja s'hi ha pronunciat diverses vegades i ho tornarem a fer", va dir Recoder.

Tot i això, no es preveu, de moment, cap solució immediata per reconduir una situació que ja gairebé fa tres anys que s'allarga des que es van aturar les obres entre Sils i Caldes de Malavella, si bé durant la campanya electoral de les darreres eleccions generals va ser un dels focus d'atenció de totes les candidatures.