Conduïa el matí de diumenge cap a Girona amb quatre amics més dins el cotxe, tot apunta que després d'una nit de festa que va estar a punt de culminar en drama: els Mossos d'Esquadra el van detenir després que, quan es va saltar un control de trànsit instal·lat a Llambilles, atropellés un dels agents que hi prestava servei. Un cop aturat i sotmès a les proves pertinents i identificat, es va constatar que marcava una taxa d'alcoholèmia penal, que conduïa sota l'efecte de diverses drogues i que tenia el carnet retirat perquè n'havia perdut tots els punts.

Els fets van ocórrer a quarts de vuit del matí de diumenge. Jesús A.C., de 28 anys, nacionalitat espanyola i veí de Caldes de Malavella anava al volant del seu Vollswagen Touran, on viatjaven quatre persones més. A l'alçada de Llambilles un control li va fer l'alto i, probablement conscient del seu estat, va prémer l'accelerador. Però en la seva fugida va atropellar un dels agents, cosa que va provocar que immediatament una patrulla sortís disparada rere el Touran fugitiu.

La persecució va durar poc, perquè el conductor va intentar escapolir-se per un camí veïnal però es va haver d'aturar en trobar una tanca metàl·lica que li barrava el pas. Pel camí va fer una sèrie d'avançaments temeraris que van obligar els vehicles que viatjaven en sentit contrari vana maniobrar bruscament per evitar l'accident.