Un jove d'Anglès de 30 anys va aparèixer ahir envoltat de flames a la comissaria de la policia local del municipi. El jove marroquí es va plantar davant la porta de la comissaria, situada al carrer de les Fàbriques, al voltant de les nou del vespre i un cop apagades les flames va oferir versions contradictòries sobre els fets.

La rapida intervenció de l'agent que hi havia a l'interior de les dependències, Jordi Hortelano, i de dos homes magribins que en aquell moment passaven pel carrer va salvar la vida del jove. Les persones que van intervenir van utilitzar les seves jaquetes per apagar les flames del cos del jove, que va quedar amb cremades de gravetat al 70 per cent del cos i va ser traslladat a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona. A resultes dels fets, l'agent també va patir cremades a la mà dreta i a la cara, de les quals va ser atès al CAP de Santa Coloma. Pel que fa als altres dos ciutadans, van desaparèixer i a l'hora de tancar aquesta edició no se'ls havia localitzat.

El jove -que també ha viscut a Bonmatí i té família a Anglès- és un veí del mateix carrer on es troba la comissaria on es van produir els fets, i, segons diversos testimonis, inicialment va dir que ho havia fet "per la situació de la societat actual i perquè no tenia feina", tot i que després es va contradir, tot assegurant que dos nois havien baixat d'un cotxe i li havien calat foc. La policia va localitzar una llauna de benzina en una bossa prop del lloc on el jove va començar a veure's envoltat de flames, i tot sembla indicar que es va intentar cremar a l'estil bonze.

Si finalment es confirma aquesta hipòtesi, es donaria la circumstància que seria és el segon intent de cremar-se amb aquest sistema ocurregut a la comarca en menys de dues setmanes. Un home de 28 anys es va ruixar amb gasolina el 20 de febrer davant la comissaria de policia d'Arbúcies i va patir ferides lleus a les mans i el coll.