El foc del Baix Empordà ja ha entrat en fase de control i tots els veïns que quedaven desallotjats poden tornar a casa. Un cop s'han aconseguit atacar les columnes de fum, els Agents Rurals han perimetrat la superfície afectada per les flames, que ha davallat fins a les 393 hectàrees. A la zona encara hi treballen diversos mitjans aeris per remullar el terreny, que es retiraran amb l'entrada de la nit. Els Bombers desplaçats a la zona, però, continuaran tirant aigua arreu del massís durant tota la matinada i aquest diumenge per evitar revifalles. El delegat d'Interior, Albert Ballesta, demana als ciutadans extremar les precaucions perquè encara s'està en fase d'alerta arran de la sequera i el vent.

Durant tot el matí, els Bombers i voluntaris de les ADF han remullat i controlat tota la zona cremada per evitar que l'incendi revifés. També aquest matí, els Bombers han canviat d'estratègia per intentar controlar l'incendi al més aviat possible. Segons ha explicat el cap d'Emergències a Girona, Enric Cano, una màquina ha obert pista des de la carretera de Sant Grau al flanc esquerre del foc, per permetre als Bombers tirar mànegues d'aigua.

Es demana que no es facin desplaçaments a les segones residències

La Direcció General de Protecció Civil manté en fase d'emergència el Pla Infocat pels incendis de Lleida i de Girona i insisteix a demanar als ciutadans que tinguin segones residències a zones afectades per incendis que no s'hi desplacin fins que la situació d'emergència passi, els focs estiguin completament extingits i no hi hagi risc ni per les persones ni pels béns.

Així mateix, es demana als ciutadans que amb motiu del cap de setmana es desplacin a zones forestals o properes a zones forestals extremin la prevenció i evitin activitats que augmentin el risc d'incendi.