Collita de lladres a Girona. Els Mossos d'Esquadra van detenir dissabte passat a un home que va desvalisar un camió aturat a la Jonquera i va intentar fugir dels agents enfilant-se als teulats de les cases a Pont de Molins. Uns dies abans, el set de març, es detenia un pispa que havia robat a almenys set cases dels municipis de Llança i el Port de la Selva. Però no acaba aquí la cosa, sinó que dilluns al vespre s'arrestava un home que havia ficat la seva furgoneta dins la Nutrexpa de Riudarenes i estava carregant peces metàl·liques de grans dimensions. Alhora, els Mossos busquen per la Garrotxa una parella formada per un home i una dona que es fan passar per pares d'alumnes de les escoles i entren als centres per emportar-se'n bosses dels docents.

Els mossos de Figueres van dirigir-se a un aparcament de camions de la Jonquera perquè els havien avisat que n'havien desvalisat un, i que els lladres fugien en direcció sud en una furgoneta. La patrulla va creuar-se amb la furgoneta a Pont de Molins i en veure que havia estat reconegut, el presumpte lladre en va saltar en marxa i va fugir cases a través. Se'l va acabar encalçant i es va constatar que la furgoneta que conduïa també era robada, en aquest cas a Malgrat de Mar, i que encara contenia els esquís i el material de neu que constava a la denúncia del propietari. A banda, del camió n'havia furtat un carregament de licor i envasos de bronzejador. L'home, un marroquí de 22 anys veí de Sant Boi de Llobregat, no tenia antecedents.

D'altra banda, entre desembre i febrer es van produir diversos robatoris a segones esidències de Llançà, i s'ha detingut un jove espanyol amb antecedents i de 22 anys, veí del mateix Llançà, com a presumpte autor dels fets. El lladre va forçar almenys sis habitatges escalant fins a un balcó, forçant una persiana i trencant el vidre de la finestra. Un cop dins s'enduia televisors de pantalla plana i petits electrodomèstics. En una ocasió també es va endur d'un garatge taules i botes d'esquí. Arran de la detenció també se li ha atribuït un robatori al Port de la Selva de març del 2010. El jutge va dictar presó per a ell.