L'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro té en fase d'estudi l'ampliació de les terrasses de l'avinguda s'Agaró i Cavall Bernat mitjançant l'ocupació d'aparcaments de la zona blava que hi ha al llarg d'aquesta via. La regidora de Via Pública, Dolors Guirado (CiU), ha comentat que confia que aquesta setmana es pugui aprovar la iniciativa, que ha sortit del mateix Ajuntament. Guirado ha concretat que els locals que han sol·licitat poder ocupar els aparcaments de zona blava amb les terrasses queden delimitats, aproximadament, per les discoteques Malibu (a l'avinguda de s'Agaró) i Kamel (a l'avinguda Cavall Bernat). Dins d'aquest àmbit, la regidora ha especificat que la majoria dels locals de restauració s'han mostrat interessats per aquest projecte.

El tema va sortir en el darrer ple arran d'una intervenció de la regidora d'ERC, Estel Rodríguez, que va reclamar a l'equip de govern (CiU i PP) que, si l'ampliació de les terrasses a la zona blava es tira endavant, es prenguin les mesures de seguretat oportunes perquè cap vehicle que circuli per l'avinguda acabi dins d'una d'aquestes terrasses. També va comentar la necessitat que hi hagi una assegurança. En aquest sentit, Guirado ha precisat que ja s'ha tingut en compte amb la instal·lació de jardineres collades a terra pel costat per on circulen els vehicles i que, si l'àrea de Seguretat Ciutadana ho creu oportú, també es poden prendre altres mesures perquè el trànsit rodat redueixi la velocitat.

El regidor d'ICV, Pedro Torres, també es va interessar pel projecte i va interrogar sobre l'àmbit d'afectació.

La regidora de Via Pública ha explicat que les terrasses que ocupin la zona blava tindran un altell perquè estigui a nivell de la vorera. Aquest altell i les jardineres que hi haurà al costat de la calçada seran uniformes per a tots els establiments, que posaran el mobiliari que vulguin. Dolors Guirado ha afegit que les terrasses ubicades en els aparcaments de la zona blava permetran ampliar l'espai pels peatons a la vorera, formant un carril entre les taules i cadires que hi haurà al costat de local i les del costat de la calçada. En tot cas, ha precisat que sí que quedaran queixals entre els altells de les terrasses ja que no hi estaran interessats tots els establiments de l'avinguda perquè no es dediquen a la restauració.

Lògicament, l'ocupació de la zona blava a l'avinguda comportarà la pèrdua de places d'aparcament, que Guirado calcula en mig centenar. Unes places que estudien com suplir-les.

A la regidora de la Via Pública li agradaria que l'ocupació de la zona blava per part de les terrasses es pugués ja dur a terme aquest estiu. Precisa que també han de parlar amb la Generalitat. En tot cas, la intenció és que aquesta ampliació es mantingui durant tot l'any.