Les comarques de Girona tindran la meitat de les sis escoles noves, totes elles en barracons, que el Departament d'Ensenyament obrirà el curs 2012-2013: a Banyoles, Lloret -que començaran amb dos grups de P3- i Salt -on entrarà en funcionament un col·legi privat concertat, l'Escola Pia, amb un grup de P3-; la resta se situaran a Sant Boi de Llobregat, Raïmat i Tortosa.

Pel que fa als instituts, a Girona tan sols se'n crearà un de nou: una secció de secundària a Riells i Viabrea, que es posarà en servei amb dos grups de primer d'ESO. Al conjunt de Catalunya, Ensenyament estrenarà deu centres de Secundària -la majoria en mòduls prefabricats- a Castelldefels, Sant Pere de Ribes, Sant Joan de Vilatorrada, Parets del Vallès i Terrassa, a més del de Riells.

Respecte a la previsió d'alumnes per al curs vinent, a Girona es reprodueix la davallada generalitzada a educació Infantil, que redueix el nombre d'escolars a causa la disminució de naixements, però sobresurt en l'agument d'estudiants a Primària i ESO. En relació al primer d'aquests nivells educatius, les escoles gironines seran de les poques que augmentaran alumnes -al costat de les de les Terres de l'Ebre i el Vallès Occidental-; mentre que a Secundària, els instituts gironins es troben entre els que creixeran més, darrere de Barcelona i el Vallès Occidental.

Més d'un milió de places

El Departament d'Ensenyament oferirà 1.060.028 places per a alumnes de segon cicle d'Infantil, Primària i Secundària el curs vinent a tot Catalunya, el que suposa 15.519 estudiants més. Pel que fa a P3, la Conselleria oferirà 85.265 llocs nous; 2.088 menys que l'any passat degut a la reducció de naixements el 2010. En canvi, a la resta d'etapes obligatòries el nombre d'alumnes continua creixent.

En el cas de l'alumnat que començarà Primària, Ensenyament oferirà 375 places més que aquest curs, passant de 82.450 a 82.825. Però, l'augment és més acusat en la incorporació d'estudiants a primer curs d'ESO, on hi haurà una oferta de 1.830 places més. Aquestes xifres no comptabilitzen les escoles rurals, en les quals es manté una oferta d'educació Infantil i Primària similar a la de l'any anterior.