17 de març de 2012
17.03.2012

Girona tindrà un institut i tres escoles noves

L'alumnat de P3 baixa a tot arreu però les comarques gironines sobresurten en l'augment d'estudiants a Primària i ESO

17.03.2012 | 09:47
La consellera d´Ensenyament, Irene Rigau -a l´esquerra-, presentant l´oferta de places per al curs vinent.

Les comarques de Girona tindran la meitat de les sis escoles noves, totes elles en barracons, que el Departament d'Ensenyament obrirà el curs 2012-2013: a Banyoles, Lloret -que començaran amb dos grups de P3- i Salt -on entrarà en funcionament un col·legi privat concertat, l'Escola Pia, amb un grup de P3-; la resta se situaran a Sant Boi de Llobregat, Raïmat i Tortosa.

Pel que fa als instituts, a Girona tan sols se'n crearà un de nou: una secció de secundària a Riells i Viabrea, que es posarà en servei amb dos grups de primer d'ESO. Al conjunt de Catalunya, Ensenyament estrenarà deu centres de Secundària -la majoria en mòduls prefabricats- a Castelldefels, Sant Pere de Ribes, Sant Joan de Vilatorrada, Parets del Vallès i Terrassa, a més del de Riells.

Respecte a la previsió d'alumnes per al curs vinent, a Girona es reprodueix la davallada generalitzada a educació Infantil, que redueix el nombre d'escolars a causa la disminució de naixements, però sobresurt en l'agument d'estudiants a Primària i ESO. En relació al primer d'aquests nivells educatius, les escoles gironines seran de les poques que augmentaran alumnes -al costat de les de les Terres de l'Ebre i el Vallès Occidental-; mentre que a Secundària, els instituts gironins es troben entre els que creixeran més, darrere de Barcelona i el Vallès Occidental.

Més d'un milió de places
El Departament d'Ensenyament oferirà 1.060.028 places per a alumnes de segon cicle d'Infantil, Primària i Secundària el curs vinent a tot Catalunya, el que suposa 15.519 estudiants més. Pel que fa a P3, la Conselleria oferirà 85.265 llocs nous; 2.088 menys que l'any passat degut a la reducció de naixements el 2010. En canvi, a la resta d'etapes obligatòries el nombre d'alumnes continua creixent.
En el cas de l'alumnat que començarà Primària, Ensenyament oferirà 375 places més que aquest curs, passant de 82.450 a 82.825. Però, l'augment és més acusat en la incorporació d'estudiants a primer curs d'ESO, on hi haurà una oferta de 1.830 places més. Aquestes xifres no comptabilitzen les escoles rurals, en les quals es manté una oferta d'educació Infantil i Primària similar a la de l'any anterior.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook