L'Arxiu Comarcal de la Selva ha viscut un nou revés aquestes últimes setmanes després que apareguessin esquerdes en el paviment del primer pis del nou immoble, aquest fet ha provocat un retard en els treballs i, per tant, l'arxiu no s'obrirà fins passat l'estiu.

El paviment col·locat en aquesta planta no és de rajols sinó que està format per unes làmines impreses que, després que s'instal·lessin a finals d'any es van inflar i posteriorment van aparèixer amb unes esquerdes. Ahir, com ja porten fent fa més d'una setmana els operaris de la constructora encarregada dels treballs, estaven col·locant-lo de nou. A més d'aquest contratemps també s'estan polint d'altres aspectes de l'obra que han quedat pendents.

Cal recordar que aquest equipament cultural que s'està alçant a Santa Coloma de Farners va viure un primer revés la primavera de fa dos anys quan la constructura, Incunart SA, va presentar un concurs de creditors -antiga suspensió de pagaments- i per tant, va deixar les obres a mig fer. Uns treballs que no es van reiniciar fins a l'octubre de l'any passat perquè va ser necessari un nou contracte, acord que es va haver de ratificar per ple.

Ara, les obres anaven avançant amb normalitat fins que fa pocs dies va aparèixer aquest problema en el paviment del primer pis. El director de l'Arxiu Comarcal de la Selva Joaquim Carreras augura que l'obra es podrà entregar en un mes però no es podrà inaugurar fins que s'equipi i en conseqüència s'hi traslladi el fons documental de l'Arxiu Comarcal de la Selva.

Unes tasques, que segons Carreras, s'haurien de culminar després de l'estiu, quan s'inaugurarà aquest equipament cultural. Pel que fa al mobiliari, el director de l'Arxiu explica que no hi ha d'haver cap problema de finançament perquè ve garantit per la Generalitat de Catalunya.

Les obres del nou Arxiu Comarcal de la Selva van començar el febrer del 2008 amb l'enderroc de l'antiga fàbrica tèxtil de Ca l'Albert, situada al centre històric de la capital de la Selva entre els carrers Batlle i Sant Dalmau. El nou edifici subsitituirà el que actualment es troba en un local del carrer Camprodon i ocuparà 450 metres quadrats del solar de l'antiga fàbrica i la resta, uns 250 metres quadrats, resten com a propietat municipal.