Tossa de Mar té previst arranjar la zona de la riera davant del passeig de Mar i deixar l'espai adequat per aquesta Setmana Santa, segons va confirmar l'alcaldessa, Gisela Saladich. Les pluges d'aquesta tardor van malmetre la zona i, de moment, el consitori optarà per fer una actuació provisional fins a reunir els diners suficients per adequar la zona de manera definitiva. Les obres, que han de començar aquesta setmana, les pagarà l'Ajuntament i espera que posteriorment Costes de l'Estat les pugui abonar al consistori.

Les intenses pluges que hi va haver el passat mes d'octubre es van endur la zona de càrrega i descàrrega que hi havia a Es Racó, just per on passa la riera, i van fer malbé l'espai, on també s'hi deixava aparcar ciclomotors, malgrat estar prohibit. Després de fer els tràmits corresponents, està previst que aquesta setmana les màquines entrin a la zona, aplanin tota la sorra i tornin a refer l'aparcament. Com a conseqüència de la mala situació econòmica de l'Ajuntament, de moment s'ha optat per aquesta acció provisional i més endavant es farà de manera definitiva. "S'ha d'arreglar, perquè hem de donar una bona imatge", va afirmar Saladich. Després intentaran que l'Estat se'n faci càrrec.

Mar Menuda

Per altra banda, l'alcaldessa també va avançar que l'Ajuntament té previst dur a terme una altra actuació a la platja de la Mar Menuda. En aquest cas, el consistori vol renovar la sorra de la platja, ja que la que hi ha actualment ha quedat totalment compactada. Segons l'alcaldessa, en la darrera remodelació, feta fa pocs anys, es va utilitzar una sorra "de mala qualitat", i ha fet que amb el pas del temps hagi quedat totalment compactada. A més, quan plou queda "tot ple de fang", va afegir. Per això, l'Ajuntament ha volgut buscar una solució, va manifestar Saladich, i ha demanat permís a Costes de l'Estat per fer l'actuació.

Així, doncs, segons va explicar l'alcaldessa, en l'actuació, unes màquines trencaran la sorra compactada i la llençaran al mar, perquè "de manera natural" aquesta sorra s'acabi netejant. A més, amb les màquines es pujarà la sorra, que ja és neta, que hi ha a l'interior de l'aigua i s'escamparà per tota la platja. Segons va comentar l'alcaldessa, aquesta actuació també està previst que pugui estar aquesta Setmana Santa.