L'Ajuntament de Lloret de Mar (Selva) ha decidit apartar l'empresari i monitor acusat d'abusos sexuals a menors de les activitats juvenils del municipi. El consistori ha vetat l'accés del jove, Josep C.E., als diferents punts d'informació per a joves fins que l'afer no es resolgui judicialment. L'ajuntament assegura, en un comunicat, que la decisió s'ha pres arran de "l'alarma social i la preocupació" que el cas ha generat entre la població. Josep C.E., de 29 anys i titular d'una empresa que organitza activitats infantils, va ser detingut a principis de mes arran de la denúncia d'una família. En les darreres setmanes però, els jutjats ja han rebut, com a mínim, una desena de denúncies més contra ell.

Els Mossos d'Esquadra van detenir Josep C.E. el passat 7 de març, després que una família el denunciés per tocaments a menors. El monitor va passat a disposició judicial i va quedar en llibertat amb càrrecs. D'ençà d'aleshores, però, s'han anat succeint les denúncies de pares davant el jutjat que porta el cas i, a hores d'ara, ja són una desena.

A més d'abusos a menors, el jutjat també imputa al monitor un delicte de pornografia infantil, perquè en l'escorcoll que els mossos van fer a casa seva, li van trobar nombroses fotografies de menors. El detingut té una empresa que organitza activitats infantils per a escoles, empreses, particulars i ajuntaments.

De fet, ell va ser qui es va encarregar de muntar el darrer parc infantil de Nadal que es va fer a Lloret de Mar i, des de finals de l'any passat, també va guanyar el concurs per encarregar-se del servei de monitoratge i dinamització de la Secció de Joventut al municipi selvatà.

Ara, però, l'ajuntament ha decidit apartar-lo d'aquestes tasques de manera cautelar i transitòria, mentre no es resolgui l'afer. En un comunicat, l'ajuntament explica que la mesura s'ha pres davant "l'alarma social i la preocupació que aquest cas ha generat".

A la pràctica, doncs, Josep C.E. no tindrà accés als punts d'informació juvenil mentre continuï imputat per aquests delictes.

D'altra banda, des de la Secció d'Educació de l'Ajuntament de Lloret, també s'activarà un servei especial d'informació, atenció i suport psicològic per a les famílies que ho sol·licitin. El telèfon on hauran de contactar és el 972 36 19 03.