22 de març de 2012
22.03.2012
40 Años
40 Años
Per pal·liar la crisi

El Fòrum Joan Alsina demana utilitzar els béns de l'Església

El col·lectiu que agrupa un centenar de capellans gironins critica la jerarquia eclesiàstica

22.03.2012 | 08:31

El Fòrum Joan Alsina, integrat per un centenar de capellans de la diòcesi de Girona, ha reclamat "una veu crítica de la jerarquia eclesiàstica" contra les injustícies econòmiques que agreugen la crisi i ha demanat que els béns de l'Església s'usin per pal·liar la pobresa que viuen moltes famílies.

Sota el títol de "No podem callar: la injustícia i la pobresa van creixent", els capellans que integren aquest fòrum denuncien que "no sentim la veu crítica de la jerarquia eclesiàstica, tan insistent en altres temes, davant la greu situació que vivim". Entre altres coses, el text diu que "quan hi ha tantes persones sense habitatge, cal replantejar l'ús dels béns eclesials, habitatges i locals de l'Església". "Seria testimonial -afegeixen- que part del patrimoni d'objectes ostentosos de culte s'usi per pal·liar la situació de moltes famílies".

Els capellans denuncien "el sistema pervers i lladre dels anomenats mercats i de l'economia especulativa, que els governs mantenen com a legal, quan de fet és totalment injusta, tirànica, cega i immoral, i s'emparen persones i entitats amb noms i cognoms".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit