El Cos Nacional de Policia ha detingut un home i una dona que regentaven una oficina de gestió de crèdits a Blanes (Selva) per demanar préstecs amb identitats usurpades, utilitzant les dades personals obtingudes a l'oficina. Se'ls imputen 56 estafes consumades, 47 en grau de temptativa, 103 delictes de falsedat documental i usurpació de l'estat civil, i un frau de més de 150.000 euros. Els afectats s'assabentaven de l'estafa quan l'entitat financera els reclamava l'abonament de les corresponents quotes mensuals. L'home detingut ha ingressat a presó i la dona ha quedat en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.

L'operació policial té el seu origen a Madrid, on una persona va denunciar al novembre passat que una entitat financera li reclamava unes quotes per un préstec que no havia sol·licitat, i se l'advertia de la seva inclusió a l'ASNEF -una base de dades que reflecteix la situació financera dels ciutadans.

La investigació va dur als agents fins a una oficina de gestió de crèdits de Blanes, i va permetre detectar 56 estafes consumades i 47 més en grau de temptativa amb afectats a tot l'Estat.

Préstecs d'entre 1.000 i 6.000 euros

Presumptament, els seus responsables, un home i una dona, utilitzaven de forma fraudulenta les dades personals obtingudes en diferents gestions burocràtiques per sol·licitar préstecs d'entre 1.000 i 6.000 euros a entitats financeres i sense que ho sabessin els titulars.

Per aconseguir-ho falsificaven diferents documents amb els quals obrien comptes bancaris i sol·licitaven targetes de crèdit associades. Una vegada fet efectiu l'ingrés de la quantitat sol·licitada, era retirada als caixers sempre abans que el perjudicat s'adonés de la usurpació. De fet, els afectats tenien coneixement del frau quan l'entitat financera els reclamava l'abonament de les corresponents quotes mensuals.

En els registres fets a l'oficina i al domicili dels detinguts s'ha intervingut documentació relacionada amb aquestes activitats, 31 números de telèfons mòbils, documentació bancària i material informàtic.

Els arrestats, a qui s'imputen 56 presumptes estafes consumades i 47 en grau de temptativa; 103 delictes de falsedat documental i usurpació de l'estat civil, i un frau de més de 150.000 euros, van ser posats disposició de l'autoritat judicial corresponent, que va decretar l'ingrés a presó per a l'home i llibertat amb càrrecs per a la dona.