Els Mossos investiguen en aquests moments les causes de la mort del menor que ahir al vespre es va precipitar pel balcó d'un cinquè pis dels Apartaments Blau de Lloret, ubicats a l'Avinguda Just Marlès. De moment, es treballa sobre dues hipòtesis, mort accidental o suïcidi. La víctima formava part d'un grup de joves que passava uns dies de vacances a Lloret de Mar, una destinació turística molt habitual pels estudiants lusos durant el viatge que emprenen per Setmana Santa. Segons va avançar un mitjà portuguès, el col·lectiu feia pocs dies que havia arribat al lloc de destí i viatjava sense la supervisió d'un tutor.

Les circumstàncies del cas, investigat pels Mossos d'Esquadra, encara no van ser aclarides i es mantenen sota investigació. Tot i així, el portal de notícies portu?gués SIC Notícias va indicar que les fonts policials van declarar que els primers indicis apuntaven a una "caiguda accidental", descartant momentàniament un nou cas de balconing, pràctica en la qual els joves es llancen des dels balcons a les piscines dels hotels o dels allotjaments turístics.

Idèntic cas fa dos anys

La mateixa edat, la mateixa nacionalitat i el mateix motiu: un viatge de final de curs. Lloret de Mar va reviure ahir un nou episodi tràgic després que el passat 31 de març de l'any 2010 un altre jove lus de 17 anys perdés la vida en precipitar-se del quart pis de l'Hotel Esmeralda del carrer Grau, ubicat al centre de la ciutat. També al 2010, un turista alemany de 39 anys va morir després de caure del sisè pis d'un recinte hoteler de la localitat selvatana.

D'altra banda, Lloret de Mar va aprovar el passat mes de febrer una ordenança de civisme i via pública en la qual es prohibeix la pràctica del balconing amb sancions de fins a 1.500 euros pels hotels.