Agents dels Mossos d'Esquadra van detenir el 22 de març passat a la Vall de Bianya (Garrotxa) tres membres d'una família -dos fills de 23 i 19 anys amb antecedents i la seva mare, de 52 anys- com a presumptes autors d'un robatori amb violència i intimidació en grau de temptativa. Se'ls acusa d'haver drogat l'home amb tranquil·litzants per anul·lar la seva voluntat i aconseguir treure els diners del compte corrent. El fill de la víctima va enxampar els detinguts acompanyant al seu pare al banc-l'home tenia una relació amb la mare- i va decidir portar-lo a l'hospital d'Olot en veure que no reaccionava a les seves preguntes on va estar ingressat tres dies per una intoxicació greu de tranquil·litzants.

Els detinguts, tots de nacionalitat espanyola són Luis B.F., de 23 anys, Xavier B.F., de 19 anys i veïns de La Vall de Bianya, i Trinidad F.B., de 52 anys i veïna de Balaguer (La Noguera).

Els fets van passar el 19 de març passat quan els Mossos van rebre l'avís d'un veí d'Olot que s'havia trobat el seu pare en companyia de la seva parella actual i els fills d'aquesta. Concretament, els havia trobat a l'exterior d'una entitat bancària de Sant Joan les Fonts (Garrotxa). Quan el noi els va aturar per parlar amb el seu pare, va observar que aquest no responia a les seves preguntes i semblava desorientat. El noi va demanar als acompanyants què hi feien allà, en veure que un d'ells portava a la mà la llibreta de l'entitat bancària del seu pare i li van respondre que el seu pare volia treure diners del banc.

El fill, però, no s'ho va empassar i va decidir portar el seu pare a l'Hospital d'Olot on va quedar ingressat durant tres dies per una greu intoxicació de tranquil·litzants. Els mossos van comprovar que la víctima no en prenia ni n'havia consumit mai abans. Amb tots els indicis recollits, els agents van detenir la dona i els seus dos fills com a presumptes autors d'un robatori amb violència en grau de temptativa, per haver-lo drogat i intentar robar-li els diners del compte.

Els detinguts -els dos fills tenien antecedents- van passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia d'Olot el dia 23 de març, que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.