L'Ajuntament de Roses encara no té clar si es podrà tirar endavant el projecte de construcció d'un nou equipament on actualment hi ha la seu de la Societat Unió Fraternal (SUF) tal com estava previst dins el Pla de Barris amb una inversió de 3,5 milions d'euros. El projecte inicial es podria veure reduït fins i tot únicament a una sala de ball si finalment es considera que amb els equipaments actuals, que inclouran Ca l'Anita, ja es cobreix la demanda. A més, en el darrer ple es va aprovar una addenda al conveni amb la SUF, que ha cedit l'actual edifici, perquè si el 2014 no s'ha fet l'obra es retorni l'equipament.

La història societat rosinca impulsora d'activitats diverses va decidir cedir l'edifici a l'Ajuntament per tal que es construís un nou equipament, dins el qual disposarien d'un espai. L'anterior govern (PSC, PP, ICV i GIR) va projectar la construcció d'un modern edifici de 2400 metres quadrats amb un disseny sorgit d'un concurs. Els canvis als governs i la situació econòmica han obligat a alentir les obres del Pla de Barris per remodelar el centre històric que incloïa aquesta obra. A més, l'actual govern (CiU, PP) ha replantejat el pla d'equipament previst pels seus antecessors.

Dels tres edificis projectats, l'antic ajuntament remodelat, Ca l'Anita i la SUF, només el primer està clar que es mantindrà tal com s'havia previst, per acollir les dependències municipals d'Urbanisme. Tot i això, l'alcalde, Carles Pàramo, va deixar clar al darrer ple municipal que no els agradava aquesta solució i que haguessin preferit donar-li altres usos tenint en compte la seva situació cèntrica de l'immoble. A més, va criticar que s'encarregués un pla d'equipament. "L'anterior govern es va gastar 7000 euros per veure com es podia omplir la SUF i Ca l'Anita, i nosaltres ho decidirem nosaltres". De l'ús que es doni a Ca l'Anita es decidirà el de la SUF on l'únic que està clar és l'espai per a aquesta entitat.

El regidor de Cultura de Roses, Marc Danés, va informar a Diari de Girona en una visita a Ca l'Anita que esperen anar prenent decisions a mesura que es vagin utilitzant els equipaments disponibles "primer s'ocuparà l'ajuntament vell, i posteriorment s'aniran fent com un domino". Per Danés, s'havien previst pràcticament els mateisos usos per a Ca l'Anita i la SUF i cal veure si és necessari. Per això diu que "estem pensant fer la sala de ball a la SUF" i d'aquí uns anys si és necessari ampliar. El que està clar, segons la regidora d'Urbanisme, Silvia Ripoll, és que s'ha de modificar el projecte perquè no agrada als socis de la SUF. Una de les coses que qüestionen és que se situï un bar a l'interior.

Pel que fa a Ca l'Anita entre maig i juny es farà una jornada oberta als veïns.

El regidor Paco Martínez, membre de l'anterior govern, defensa la tasca engegada en equipaments durant el seu mandat. Per Martínez, l'edifici de la SUF és un equipament important que, a més, es projectava amb un edifici de molta qualitat arquitectònica.