01 de abril de 2012
01.04.2012
Diari de Girona

El Mercat romà transforma el nucli de Llagostera

Els Manaies han estat custodiant un certamen on s'han pogut tastar menjars típics d'aquella època

01.04.2012 | 20:37
Imatge del mercat romà de Llagostera.

Durant aquest diumenge, el nucli antic de Llagostera, a la comarca del Gironès, s'ha transformat en un autèntic campament ambientat en l'època romana. Els Manaies de la població han estat custodiant un certamen on s'han pogut tastar menjars típics d'aquella època i gaudir de diverses bandes de música, artesans i espectacles d'una escola de gladiadors. El regidor de Cultura i Festes de Llagostera, Josep Aliu, ha destacat que al final del dia "més de set mil persones" hauran visitat aquest especial mercat. Aquesta fira s'emmarca en el conjunt d'activitats que el poble celebra per Setmana Santa i finalitzarà aquest mateix diumenge amb un espectacle de foc a càrrec de la companyia d'animació 'Dracònia'.

Tota mena de menjars romans, bandes de música, passejades amb burro, animacions, cercaviles i fins i tot exhibicions d'una escola de gladiadors amb lluites escenificades han estat els principals atractius de la 5a edició del Mercat Romà de Llagostera. A la tarda més de quatre mil persones ja havien visitat aquesta fira i el regidor de Cultura i Festes del municipi, Josep Aliu, ha calculat que, al final del dia, un total de set mil persones haurien passat pel municipi.

"És una fira que va començar amb molt poc pressupost i ha anat creixent any rere any", ha destacat Aliu. La bona climatologia d'aquest diumenge ha afavorit el certamen i ha permès realitzar totes les activitats programades. Aquest especial mercat es troba emmarcat en el conjunt d'activitats programades per Setmana Santa. L'Ajuntament de Llagostera té previst realitzar actuacions teatralitzades a l'aire lliure - el proper dijous 5 d'abril- dels quadres de La Passió. La 31a trobada sardanista tancarà dilluns vinent els actes de Setmana Santa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook