El fiscal demana 20 anys de presó per assassinat per a Najib H., acusat de matar la dona d'una pallissa a Empuriabrava la nit del 15 al 16 de juny del 2008. Segons ressalta el fiscal en l'escrit de conclusions provisionals, la dona vivia "atemorida" per l'actitud violenta que l'acusat tenia cap a ella. Aquella nit, Najib H. la va començar a colpejar amb els punys i a cops de coça però va acabar agafant un pal allargat amb el que li va donar un mínim de 30 cops, que li van acabar provocant la mort després de patir "una llarga agonia". El cas arribarà a judici a l'abril a l'Audiència de Girona. Najib H. és un vell conegut de la justícia perquè ja l'han jutjat en més d'una ocasió per afers de drogues.

La família -pare, mare i fill- vivien des de feia un any i mig en un pis situat a la zona d'Empuriabrava, a Castelló d'Empúries. Segons el fiscal, la dona estava "atemorida" perquè l'acusat es comportava de forma agressiva i violenta amb ella. La nit del 15 al 16 de juny, la violència va ser extrema. La fiscalia sosté que Najib H. va donar una "pallissa brutal" a la seva parella. Primer li va donar cops de puny i puntades de peu al cap, a la cara, al tòrax, a l'esquena, als braços i a les cames.

El fiscal, Víctor Pillado, considera que l'acusat tenia intenció d'acabar amb la vida de la dona o, com a mínim, sabia perfectament que li podia causar la mort a cops. La pallissa va anar a pitjor quan l'home va agafar un objecte contundent i allargat -tipus pal d'escombra- i li va propinar més de 30 cops a tot el cos que, inexorablement, li van provocar la mort per xoc traumàtic i politraumatisme.

El fiscal que remarca que pel nombre de cops que va rebre la dona, la violència dels impactes i les parts del cos on la va colpejar l'acusat "no podia ignorar que l'acció podia desencadenar en un resultat mortal". Després de l'agressió -continua el fiscal-, l'acusat va deixar la víctima patint una "llarga agonia" i un patiment "absolutament innecessari" fins que finalment va morir per les lesions que li havien causat els cops de la "brutal pallissa".

Segons va transcendir durant la investigació, va ser l'acusat mateix qui va alertar als Mossos d'Esquadra i va dir que l'havia trobat morta en arribar a casa. Quan la policia va arribar al lloc dels fets, va trobar el nadó de 5 mesos al costat del cadàver. El mateix Najib H. va assegurar cinc mesos després dels fets en un altre judici -on el jutjaven per vendre heroïna i haixix- que la dona havia mort d'una sobredosi de droga i va negar haver-la agredit.

El cas arribarà a judici a l'abril i un tribunal popular serà l'encarregat de jutjar-lo i emetre el veredicte. El fiscal demana que el condemnin a 20 anys de presó per assassinat amb un agreujant de parentesc. En matèria de responsabilitat civil, demana que el condemnin a indemnitzar el fill amb 160.000 euros i a la mare de la dona amb 50.000 euros.

Najib H. és un vell conegut de la justícia perquè l'han jutjat més d'una vegada a l'Audiència de Girona per afers relacionats amb les drogues. Un dels judicis va ser perquè els Mossos d'Esquadra van trobar 256 grams d'haixix i 53,76 grams de cocaïna al seu cotxe. Finalment, el van absoldre perquè van considerar que la droga no era per traficar sinó per al seu autoconsum.

Un altre cas va arribar a judici el novembre passat quan el van jutjar juntament amb una dona acusats d'aprofitar els bis a bis per entrar droga a la presó de Figueres. Segons l'acusació, la dona s'amagava la droga a les calces i, després, l'home s'encarregava de distribuir-la dins el centre penitenciari. Quan la van enxampar, la dona duia a la roba interior paquets amb heroïna i haixix valorats en 214 euros.