Els Mossos d'Esquadra estan investigant la mort violenta d'un avi veí de Figueres (Alt Empordà) que ahir a la nit va ser localitzat sense vida pels seus familiars, ha informat la policia autonòmica.

Cap a les 22.30 hores d'ahir, familiars de la víctima, de 93 anys, van anar a la casa on residia sol, situada a la carretera que va de Figueres a Roses (Alt Empordà) i en entrar van localitzar el cadàver de l'ancià en una de les habitacions de la casa amb evidents signes de violència.

Immediatament van avisar els Mossos d'Esquadra i tant agents de la Unitat d'Investigació Criminal (UIC) de Girona com de la policia científica van acudir al domicili per intentar agafar totes les empremtes i indicis necessaris per trobar l'autor o els autors del succés.

Signes de violència en el cos

Segons han comunicat els Mossos d'Esquadra, el cos presenta signes de violència i, per tant, s'han activat tots els protocols per als casos de possibles assassinats. De moment, totes les hipòtesis estan obertes. El jutge ha decretat secret de sumari.

La víctima vivia en una casa gran situada al peu de la carretera de Roses, a la zona de Vilatenim. La casa és antiga i té aspecte d'estar abandonada. S'hi pot accedir des de la mateixa carretera i també té accés des d'un pati lateral a través d'un aparcament descobert. A banda de la porta d'entrada, hi ha una porta metàl·lica de garatge i també tres portes més de fusta molt deteriorades, a través de les quals és fàcil accedir a l'interior de la casa. Amb el pas dels anys, la zona de Vilatenim ha esdevingut seu d'empreses i locals comercials i no hi ha cases al voltant d'on vivia la víctima.

"Era una bona persona"

Segons han relatat alguns testimonis, l'home vivia a la casa de tota la vida i s'hi estava sol. La seva filla el venia a veure cada dia i l'home es trobava bé de salut. "Fins i tot encara conduïa", ha explicat Gregori Donoso, que treballa en una empresa just al costat de la casa. Aquest veí ha detallat que la víctima era una "bona persona" i ha descartat que pogués estar enemistat amb ningú.

Una altra treballadora de l'empresa ha explicat que l'home -a qui afectivament li deien "l'avi"- els havia explicat que alguna vegada s'havia trobat gent dormint a la casa. "És una casa que sembla abandonada", ha justificat la dona. Per això, pensen que pot ser algú ha entrat a la casa pensant que no hi havia ningú i se l'han trobat i això pot haver provocat el trist desenllaç.