Pere Surroca Costa, de 74 anys i veí de Besalú, es va convertir ahir en la desena víctima mortal de trànsit implicada en un accident a la N-II. Els Mossos d'Esquadra van rebre un avís quan faltaven vint minuts per les tres de la tarda, informant-los que una furgoneta havia col·lidit amb un camió a l'alçada del punt quilomètric 694, a Sils, en un dels trams de la carretera que encara resta empantanegat després que s'aturessin les obres de desdoblament.

La magnitud de l'accident va obligar a mobilitzar un helicòpter medicalitzat del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) amb la intenció d'evacuar el conductor però aquest va expirar mentre una de les sis dotacions dels Bombers de la Generalitat tractaven d'excarcerar-lo del vehicle, la violència de l'impacte el va deixar atrapat a l'interior.

La col·lisió va provocar que el camió perdés una part important del combustible emmagatzemat als dipòsits externs de la tractora, cosa que va provocar el tancament de la calçada per part de les cinc dotacions de Mossos d'Esquadra que van haver de redirigir el trànsit cap a l'interior de la població com a alternativa a la N-II. La carretera es va reobrir a les cinc de la tarda després que els Bombers l'haguessin netejat amb sepiolita -un mineral que absorveix els hidrocarburs-.