El Servei Català de Trànsit posarà radars per calcular la velocitat mitjana dels vehicles que circulin a la C-65 entre Cassà de la Selva i Llagostera. La posada en servei del nou control està prevista per a finals del primer semestre del 2013. Les obres d'instal·lació es començaran a primers d'any. Els radars cobriran 5 quilòmetres situats entre els punts quilomètrics 12 i 17, amb una circulació mitjana de 20.000 vehicles al dia. El sistema controla la velocitat d'un vehicle des de l'entrada a l'àrea vigilada fins a la seva sortida. La intenció és evitar l'efecte de les frenades i acceleracions que es produeixen en els punts on hi ha el sistema tradicional d'un radar fix. L'aparell de control de velocitat fix que ara hi ha al tram entre Cassà de la Selva i Llagostera quedarà eliminat.

De manerà paral·lela, El sistema de control de velocitat mitjana també s'instal·larà a la Nacional 430 entre Sant Carles de la Ràpita i Amposta (Montsià). La inversió prevista per als dos projectes és de 587.772 euros. La posada en subhasta de les feines d'execució dels dos projectes ja esta publicada. Falta l'adjudicació.

l nou sistema de radar funciona a partir de la instal·lació de pòrtics a l'entrada i a la sortida del tram escollit. En la primera pantalla sostinguda per columnes s'informa de la velocitat a la qual s'ha de circular. En el cas del tram de Cassà de la Selva a Llagostera, a 100 quilòmetres per hora. A més d'informar, des de la porta de control es grava la matrícula de cada vehicle. Després es calcula el temps que tarda en fer el trajecte i en conseqüència se sap si la conducció ha transcorregut dins dels límits legals. Quan el temps utilitzat ha estat inferior a l'establert, l'evidència del fet que el conductor s'ha excedit en la velocitat és clara. El resultat és que el conductor és sancionat per excés de velocitat.

La primera experiència de persecució de la velocitat per trams va començar a Vielha al 2009. Des d'aquesta data, els vehicles que accedeixen als túnels són captats per càmeres i per sensors d'infrarojos (ubicats a dalt, sobre cada carril).