La víctima només sap que un individu va entrar al bar Tanger aquell dia i sense dirigir-li un mot li va obrir la galta d'un tall. No li coneix la cara ni l'arma que va utilitzar però per sempre li quedarà la cicatriu de dos centímetres d'aquell 22 de maig de 2008. Però existeix un acusat, Salahedine el Mahdali, que s'enfronta a tres anys de presó per un delicte de lesions.

La vista oral del cas, celebrada ahir al Jutjat Penal número 3 de Girona, va donar peu a la defensa del processat -representada pel lletrat Jordi Colomer i Costanseu- a esgrimir l'existència de dubtes raonables respecte a l'autoria dels fets. L'advocat la nega, no per inexistent sinó perquè no es pot acreditar que el seu client en fos el responsable. Ni la víctima l'identifica ni es va practicar una roda de reconeixement que el relacionés i el seu patrocinat es nega a assumir els fets. Al·lega que aquell dia anava en excés begut i drogat i no pot recordar res, excepte que ell no va agredir ningú.

El fiscal assegura que l'objecte amb què es va produir el tall a la cara de la víctima era un ganivet però l'arma no s'ha trobat i els forenses van precisar que un anell amb alguna rebava hauria resultat suficient per ocasionar la ferida.

Aquesta compatibilitat va utilitzar-la la defensa en benefici propi per indicar que, en cas de condemna, els fets s'emmarquen en una falta de lesions ja que les ferides podien sanar sense haver de practicar punts de sutura. A més, l'advocat banyolí va posar de manifest l'existència d'unes dilacions indegudes per a jutjar el cas i l'existència d'una eximent incompleta per drogoadicció ja que el processat era consumidor habitual de cocaïna, haixix, pastilles i altres substàncies estupefaents.