15 de abril de 2012
15.04.2012
Afectava a Llocs d'importància comunitària (LIC)

Naturalistes celebren l'aturada del gasoducte Hostalric - Figueres

L'Associació de Naturalistes de Girona considera que aquest projecte afectava greument les comarques gironines

16.04.2012 | 11:11

L'Associació de Naturalistes de Girona (ANG) celebra l'aturada del projecte de gasoducte entre Hostalric i Figueres perquè considera que aquest projecte afectava greument les comarques gironines sobretot per la seva dimensió, la manca de control efectiu en l'execució de les obres anteriors i la indefinició dels projectes ambientals de restauració. El tram sud del gasoducte entre Martorell i Figueres havia de servir per millorar el subministrament de gas natural a les comarques gironines i establir una nova connexió amb França. Per a l'entitat ecologista, l'anunci de l'Estat francès d'aturar la construcció del seu tram demostra la manca de rigor d'ENAGAS i del Ministeri d'Indústria a l'hora de planificar i executar aquesta infraestructura.

Per l'ANG un cop més es demostra la facilitat amb que es projecten i es construeixen obres que no tenen viabilitat econòmica i ambiental. Recorda que el projecte previst afectava a Llocs d'importància comunitària (LIC), zones d'especial protecció per les aus (ZEPA) i Espais d'interès natural, com els Estany de Sils, la Riera de Santa Coloma, la sèquia Monar, el Ter, el Fluvià o els Turons de Maçanet.

Així mateix, el projecte que es portarà a terme al municipi d'Hostalric creuarà la Tordera i la riera d'Arbúcies, afectant el domini públic hidràulic responsabilitat de l'ACA. Davant d'aquest projecte, l'Associació es lamenta per la destrucció causada als espais naturals del Vallès, per la seva manca de justificació i el desconeixement del territori per part de l'administració central.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook